Poll: Hoe erg is een iPhone 2018 zonder gratis koptelefoonadapter?

Lars Paijmans
6 augustus 2018, 11:13
2 min leestijd
Poll: Hoe erg is een iPhone 2018 zonder gratis koptelefoonadapter?

Het zal niemand verbazen dat de drie nieuwe 2018 iPhones wederom geen koptelefoonaansluiting krijgen. Voor het eerst is Apple echter van plan om geen gratis verloopstuk meer in de doos te doen.

Geen gratis iPhone 2018 koptelefoonadapter meer

Apple heeft al vaker gezegd dat de toekomst draadloos is. Met de nieuwe iPhones zet het bedrijf de volgende stap door geen gratis verloopstukje meer te leveren. Dit kleine witte kabeltje stopte Apple standaard in de doos van alle iPhones sinds de iPhone 7, zodat je een koptelefoon met traditionele 3,5mm-aansluiting toch via de Lightning-poort kon verbinden.

iPhone 2018 koptelefoonadapter

Analisten van Barclays zeggen dat Apple dit gratis extraatje vanaf dit jaar schrapt. Zij kregen deze informatie van Cirrus Logic, de leverancier van de adaptertjes. Eerder dit jaar dook er al een soortgelijk gerucht op, wat het aannemelijk maakt dat het bedrijf uit Cupertino in september deze beslissing maakt.

Waarom Apple hiervoor kiest is niet duidelijk, al is het aantal mensen dat een draadloze koptelefoon (zoals AirPods) gebruikt flink toegenomen. Bovendien is de kans groot dat de 2018 iPhones nog wel met een gratis setje EarPods geleverd wordt, die je direct op de Lightning-poort aansluit. Hoewel de adapter dus niet meer standaard in het doosje zit, kun je deze nog wel los aanschaffen in de Apple Store. De Lightning-naar-mini-jack-adapter kost daar negen euro.

Ga jij een losse adapter kopen voor je iPhone 2018

Daarom vragen wij ons nu af hoe jij over deze beslissing denkt. Heb jij al een iPhone zonder koptelefoonaansluiting en gebruik je de adapter nooit? Of ben je juist fan van een koptelefoon met draad en kun je niet zonder het verlengstukje?


Zie je de poll niet? Stem dan via deze link

Naar verwachting brengt Apple dit jaar drie nieuwe iPhones op de markt. De 5,8 inch-iPhone XS, goedkopere 6,1 inch-iPhone XR (of iPhone 9) met lcd-scherm en grote iPhone XS Max.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's