Politie New York: ‘update naar iOS 7’
Roel van Hout

Het klinkt onwaarschijnlijk: politieagenten die erop aandringen dat je je iPhone update naar iOS 7. In New York is dat op dit moment echter het geval.

Verschillende New Yorkse Twitteraars hebben een folder in de handen gedrukt gekregen waarop de New York City Police Department hen vraagt om hun iPhone te updaten naar iOS 7. Twitteraar Michael Hoffman plaatste onderstaande foto op Twitter:

update naar iOS 7

Update naar iOS 7 staat vergrendeling op afstand toe

De New Yorkse politie is met name te spreken over het feit dat iPhones in iOS 7 van afstand vergrendeld kunnen worden, waardoor de dief niks aan het toestel heeft. Het is niet waarschijnlijk dat een dief in dat geval de iPhone aan de rechtmatige eigenaar zal teruggeven, maar de politie hoopt wel dat dieven erdoor ontmoedigd worden iPhones te stelen.

iPhone-diefstal is een veelvoorkomende misdaad in New York. Afgelopen jaar steeg het aantal misdaden per jaar voor het eerst in 20 jaar. Burgemeester Bloomberg wist wel waarom: de diefstal van iPhones.

Het klinkt niet als iets waar de Nederlandse politie snel toe over zou gaan, maar je weet het maar nooit: wie weet dat wij straks ook folderende agenten gaan zien.

Wil je meer weten over iOS 7? Lees dan onze overzichtspagina! Lees ook alles over de iPhone 5S en de iPhone 5C, en schrijf je in voor onze nieuwsbrief, om snel op de hoogte te zijn van het laatste nieuws én om kans te maken op een iPhone 5C!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.