Poken op de iPhone?
Redactie

De Poken is een plastic diertje waar data in opgeslagen zit. Bij het verbinden van de arm met een arm van een ander diertje worden die gegevens gekopieerd. Die gegevens zijn Hyves-profielen, telefonnummers, emailadressen etc. De poken beloofde dé gadget van 2009 te worden. Nu is 2009 nog niet helemaal afgelopen, maar het ziet er niet positief uit voor de Poken. Wanneer je zo’n ding hebt, heb je er bijna niks aan. Dat ligt niet aan het concept, maar weinig mensen hebben een Poken. Eigenlijk is je tas dus een paar gram te zwaar met die Poken.
De functie is wel handig en goed ontwikkeld, alleen is de promotie waarschijnlijk niet goed genoeg om een groot deel van de bevolking aan een Poken te helpen.

Met OS 3.0 zou Poken een app voor de iPhone kunnen ontwikkelen. Een van de nieuwe functies in OS 3.0 zijn de push notificaties. Hiervan zou Poken goed gebruik van kunnen maken: van elke gebruiker worden de gegevens gecodeerd opgeslagen. Bij de App wordt die code verstuurd naar de andere persoon. Die kan dan de gegevens opvragen.

Dit is natuurlijk nog niet uit, maar hopelijk komt het er.
Heb jij een poken? Zou jij zo’n app willen kopen?
Poken

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.