Pokémon Go-update maakt Pokémon vangen makkelijker

Rutger Otto
6 oktober 2016, 13:42
2 min leestijd
Pokémon Go-update maakt Pokémon vangen makkelijker

De medailles die je verzamelt als je een bepaald type Pokémon vangt, krijgen binnenkort een stuk meer nut. Met een bonus loop je sneller zeldzamere Pokémon tegen het lijf.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon vangen wordt binnenkort simpeler

Ontwikkelaar Niantic heeft weer een update aangekondigd voor Pokémon Go, waarmee je bepaalde types Pokémon gemakkelijker kunt vangen. Pokémon Go-spelers zijn al langer bekend met de badges die ze verdienen door een bepaald aantal van een soort Pokémon te verzamelen. Deze medailles worden binnenkort een stuk bruikbaarder.

Met de update krijg je een bonus als je een aantal Pokémon van een bepaald type hebt gevangen. Daarmee zul je dat soort Pokémon voortaan gemakkelijker kunnen vinden. Haal je bijvoorbeeld een badge voor ‘Kindler’, dan krijg je een grotere kans om in het vervolg vuurmonsters als Charmander, Vulpix en Ponyta te vangen. Vang je een Pokémon die in twee categorieën valt, zoals een Pidgey, dan telt de bonus voor beide mee. In het geval van een Pidgey dus voor de types ‘Normal’ en ‘Flying’.

pokémon go-spelers

Vernieuwing op de planning

Wanneer de update er komt, is nog niet duidelijk. Niantic heeft al vaak plannen bekendgemaakt voor toekomstige updates die nog niet zijn uitgevoerd. Zo werkt de Nearby-functie, waarmee je kunt zien welke Pokémon er in de buurt zijn, nog steeds niet naar behoren. Ook staat vechten tegen vrienden op de planning, net als manieren om je Pokémon te trainen.

Overlast in Kijkduin

Een week geleden stapte de gemeente Den Haag nog naar de rechter voor een kort geding tegen Niantic, omdat het helemaal klaar is met de overlast in Kijkduin. Dat is in Nederland één van dé locaties om Pokémon te vangen. Volgens de gemeente is er echter te veel overlast voor inwoners en het natuurgebied en handhaving zou wekelijks 1500 euro kosten. Den Haag wil dat de ontwikkelaar van Pokémon Go zorgt dat er ‘s avonds en ‘s nachts tussen 23.00 en 07.00 uur geen Pokémon meer verschijnen op en rond het Deltaplein in Kijkduin. In de beschermde natuurgebieden moeten daarnaast helemaal nooit meer Pokémon te zien zijn. “Zo blijft Kijkduin aantrekkelijk voor spelers, maar wordt overlast voor omwonenden en schade aan het natuurgebied voorkomen.”

Lees meer over Pokémon Go

Bron: Pokémon Go
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen