De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Pokémon Sleep: nieuwe iOS-game traint Pokémon terwijl je slaapt

Lars Paijmans
29 mei 2019, 8:55
2 min leestijd
Pokémon Sleep: nieuwe iOS-game traint Pokémon terwijl je slaapt

Nadat mensen massaal de wandelschoenen aantrokken voor Pokémon GO, wil de ontwikkelaar nu onze nachtrust gaan verbeteren met Pokémon Sleep. Dit weten we er nu over.

Pokémon Sleep onthuld

Na de enorme hype van Pokémon GO is The Pokémon Company op zoek naar een nieuwe hype voor smartphones. Met Pokémon Sleep gaat de ontwikkelaar in 2020 een poging doen.

Zoals de naam al doet vermoeden, speelt slapen een grote rol in dit nieuwe spel. Terwijl jij je ogen dichtdoet en in slaap valt, wordt Pokémon Sleep actief en worden er allerlei dingen in werking gezet. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat jouw Pokémon sterker zijn als jij weer wakker wordt. Hoe beter je slaapgedrag is, hoe beter de beloningen zijn die je krijgt.

Pokémon Sleep

Net als slaap-apps als Sleep Cycle registreert de app je slaappatroon en vertaalt deze data naar gebeurtenissen in het spel. Dat kan via de app, maar ook via de Pokémon Plus Plus. Dit is een nieuwe versie van het apparaatje, dat je destijds al kon kopen om Pokémon GO te spelen. Dit tweede model heeft sensoren om je slaap te registreren.

Pokémon Sleep verschijnt in 2020 voor iOS en Android. Een exacte datum is nog niet bekendgemaakt. Op een later moment krijgen we ook meer info over hoe de game speelt en wat alle mogelijkheden zijn. Om de aankondiging te vieren, verschijnen de komende dagen heel veel slapende Snorlax in Pokémon GO.

Ook Pokémon GO en Pokémon Masters onthuld

De makers van Super Mario Run en Animal Crossing: Pocket Camp onthullen dat ze ook aan een nieuwe iPhone-game werken. Pokémon Masters is een spel dat zich volledig richt op gevechten tussen Pokémon-trainers. In de game verzamel je een team van zakmonstertjes, waarmee je het opneemt tegen de bekende trainers uit de Pokémon-serie.

Tot slot moet de dienst Pokémon Home een centrale plek vormen voor al je Pokémon-spellen. Spelers kunnen gegevens van al hun verschillende games op verschillende apparaten aan Home koppelen. Zo kun je monsters die je gevangen hebt tussen spellen uitwisselen. Handig als je in Pokémon GO een zeldzaam exemplaar hebt gevangen en deze nu op de Nintendo Switch wil gebruiken. Ook Pokémon Home verschijnt in 2020.

Ben je op zoek naar meer games om op je iPhone of iPad te spelen? Bekijk dan ook eens onze maandelijkse beste games-rubriek.

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu