Ontwikkelaar ruimt Pokémon Kijkduin in aanloop naar kort geding

Rutger Otto
8 oktober 2016, 9:18
2 min leestijd
Ontwikkelaar ruimt Pokémon Kijkduin in aanloop naar kort geding

De gemeente Den Haag spande een kort geding aan tegen Niantic om overlast van Pokémon Go-spelers in Kijkduin, maar die gaat mogelijk niet door. Voor dinsdagochtend zijn alle Pokémon verdwenen uit het duingebied.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon Kijkduin weg uit de duinen

De gemeente spande eind september een kort geding aan tegen Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic. Inwoners van Kijkduin kampen met overlast en spelers van de populaire smartphonegame zouden het natuurgebied niet respecteren. Brieven en telefoontjes naar Niantic mochten niet baten, vandaar dat de gemeente naar de rechter stapte.

Niantic heeft toch van zich laten horen. Het bedrijf heeft excuses aangeboden en belooft aan de gemeente Den Haag dat alle Pokémon uit het natuurgebied Westduinpark zullen verdwijnen. Een andere eis was dat de monsters ‘s nachts niet meer opduiken. Dat is technisch nog niet mogelijk, maar Niantic heeft toegezegd om daar onderzoek naar te doen en de Pokémon in het spel ‘s nachts te laten verdwijnen. Het kort geding blijft nog even staan tot 11 oktober. Mocht Niantic voor 9 uur ‘s ochtends op dinsdag stappen hebben ondernomen én de afspraak zwart op wit hebben gezet, dan gaat de zaak alsnog van de baan.

pokémon kijkduin

Ook niet meer op het spoor

Naast de gemeente krijgt nu ook ProRail zijn zin. Het bedrijf wil dat Pokémon niet opduiken rondom het spoor, omdat het leidt tot gevaarlijke situaties die overlast kunnen geven. Niantic geeft daar gehoor aan en verwijdert de locaties zo snel mogelijk.

Spelers nog steeds welkom

Wethouder Boudewijn Revis zegt tevreden te zijn dat het aanspannen van het kort geding effect heeft gehad. “Het is goed dat Niantic eindelijk haar verantwoordelijkheid neemt”, zegt hij. “Dat is wat we wilden. Hiermee wordt het natuurgebied beschermd.” Overigens zijn spelers van Pokémon Go nog steeds welkom, zolang de veiligheid niet in het geding is, mensen zich aan de regels houden en anderen geen overlast van de spelers ervaren.

Lees het laatste nieuws over Pokémon Go

Bron: Den Haag
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen