Pokémon Go-update laat je vrienden worden met een Pokémon

Rutger Otto
3 september 2016, 11:46
2 min leestijd
Pokémon Go-update laat je vrienden worden met een Pokémon

De komende grote update voor Pokémon Go zorgt ervoor dat je vrienden kunt worden met je favoriete monstertje. Die moet een interessantere game tot gevolg hebben.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon Go buddy

De wind rondom Pokémon Go lijkt inmiddels te zijn gaan liggen. Het spel, dat draait om het vangen van Pokémon in de echte wereld, heeft moeite om populariteit vast te houden. Volgens Engadget is hete aantal actieve gebruikers wereldwijd met 10 miljoen spelers gedaald sinds de piek van de app halverwege juli. Ontwikkelaar Niantic Labs moet dus manieren zoeken om spelers vast te houden en terug te halen. Het Buddy-systeem in de volgende update kan uitkomst bieden.

Niantic heeft de update aangekondigd op Facebook. Met Buddy Pokémon, zoals de functie heet, kunnen gebruikers een favoriete Pokémon uit hun persoonlijke collectie kiezen en daar ‘beste vrienden’ mee worden. “Hiermee kun je unieke in-game beloningen krijgen”, stelt de ontwikkelaar in de post. “Buddy Pokémon verschijnt naast de trainer-avatar op je profielscherm. Je verzamelt er handige bonussen mee, zoals een Candy-beloning als je samen wandelt. De Buddy Pokémon is ten alle tijden te wijzigen.”

pokemon go buddy

Meer variatie

Door op deze manier te wandelen met een Pokémon krijg je dus meer Candy, waarmee je hem sneller kunt laten evolueren. Candy verzamel je op dit moment door meer van dezelfde Pokémon te vangen en deze aan de professor over te dragen. Heb je een vrij zeldzame Pokémon, dan kan het wel even duren voordat je hem kunt evolueren. Hoeveel Candy je krijgt tijdens het lopen en om welke afstanden het gaat, is niet duidelijk. Mogelijk verschilt dat per Pokémon.

Andere verbeteringen op komst

Meer details over het Buddy-systeem zijn er nog niet. Ook is nog onduidelijk wanneer de update wordt uitgerold, al spreekt de ontwikkelaar over ‘heel snel’. Met de functie komt er wel wat meer variatie in de game terecht. Andere vernieuwingen voor Pokémon Go die (later) op de planning staan, zijn onder andere een verbeterde Nearby-functie om Pokémon te kunnen vinden en training-opties.

Lees meer over Pokémon Go

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen