Pokéstops na klachten ProRail weggehaald bij stations

Rutger Otto
11 augustus 2016, 15:08
2 min leestijd
Pokéstops na klachten ProRail weggehaald bij stations

De ontwikkelaar van Pokémon Go, Niantic, heeft een aantal PokéStops en Gyms rond treinstations weggehaald. Dat komt omdat spoorbeheerder ProRail daarover heeft geklaagd.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon op stations

ProRail schreef een maand geleden al op zijn website dat het er alles aan doet om ‘spoorlopen te voorkomen’. De spoorbeheerder waarschuwt ‘voortdurend’ over het gevaar en de overlast. “Op de spoorbrug over de IJssel en te dichtbij het spoor bij Delft en Hoofddorp zijn spelers op zoek naar de fantasiebeestjes gesignaleerd”, schreef ProRail. “ProRail heeft inmiddels met spellengigant Nintendo contact opgenomen om te zorgen dat Pokémon zich niet meer op of langs het spoor laten zien.”

Volgens Nu.nl heeft Pokémon Go-maker Niantic inmiddels een aantal van die Pokémon-locaties verwijderd, onder meer rond Utrecht Centraal. “De uitgever van het spel liet ons in eerste instantie weten dat we konden aangeven welke punten we verwijderd willen hebben”, zegt een woordvoerder van ProRail tegen Nu.nl. “Dat is de wereld op zijn kop. We beheren 7.000 kilometer spoor in Nederland. Zij starten dit spel, dit is hun verantwoordelijkheid.”

Pokemon-GO-chat-app

Meer Pokémon Go-klachten

ProRail is overigens niet de enige die klaagt over de locatie van Pokémon, PokéStops en Gyms. Eerder voelde het Holocaust Museum in Washington zich al geroepen om Pokémon-spelers te vragen te stoppen met het vangen van monsters binnen het museum. Hetzelfde geldt voor het Hiroshima Peace Memorial in Japan. Inmiddels zijn ook die locaties verwijderd door Niantic.

Een week geleden heeft een Amerikaan Niantic aangeklaagd, omdat hij last heeft van spelers die bij op zijn privéterrein komen. De 61-jarige man stelt dat ‘minstens vijf individuen’ bij hem aan de deur kwamen met de vraag of ze een Pokémon in de achtertuin mochten vangen.

Mogelijk nog meer verwijderingen

Ook in de stationshal van Utrecht zijn Stops verwijderd, hoewel ze daar geen kwaad kunnen. “Wij hebben om actie gevraagd”, zegt ProRail. “Hoe Niantic dat interpreteert is aan hen.” Mogelijk worden er nog meer PokéStops verwijderd rond stations, als de ontwikkelaar dat doorvoert.

Lees meer over Pokémon Go

Bron: Nu.nl
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen