Officieel: Pokémon GO onthult op 12 december nieuwe Pokémon

Lars Paijmans
7 december 2016, 15:04
2 min leestijd
Officieel: Pokémon GO onthult op 12 december nieuwe Pokémon

We wisten dat het ergens in december ging gebeuren, maar een gelekt document maakt het concreter: omstreeks donderdag 8 december worden er (eindelijk) nieuwe Pokémon aan Pokémon GO toegevoegd.

Update 7 december 15:04: Niantic heeft via Twitter officieel aangekondigd dat er deze week nieuwe Pokémon naar Pokémon GO komen. Niet op 8 december zoals de Starbucks memo deed vermoeden, maar op 12 december krijgen we hier meer informatie over. Hoog tijd om je collectie Pokéballs te vullen, want die ga je volgende week ongetwijfeld nodig hebben.

Lees verder na de advertentie.

Originele bericht:

Pokémon GO Starbucks memo verklapt update

De gelekte Starbucks memo steekt het niet onder stoelen of banken: “De wereld van Pokémon GO wordt uitgebreid met nieuwe Pokémon en een nieuwe Starbucks-drankje”, zo is te lezen in de eerste zin. Het document is eigenlijk bedoeld voor het personeel van Starbucks, die hierdoor op de hoogte is van een nieuwe promotie die tegelijk met de update van start gaat.

Pokémon GO starbucks
Pokémon GO starbucks

Dat Niantic uitgerekend voor deze update een samenwerking met een grote keten aangaat is niet zo gek. Het toevoegen van nieuwe Pokémon is met afstand de grootste update die de game tot nu toe gekregen heeft. Een tijdje terug doken de eerste aanwijzingen op voor de komst van de tweede generatie Pokémon. Het Starbucks document plakt er nu een concrete datum op: aanstaande donderdag 8 december is het tijd om weer Pokémon GO te gaan spelen.

Vanaf donderdag zullen Starbucks-ketens tot Pokéstop worden omgetoverd, al is het nog niet duidelijk of dit in heel de wereld het geval is. Vestigingen die meedoen met de promotie verkopen vanaf dat moment ook een speciale Pokémon frappucino.

De update zou geen moment te vroeg komen. Veel spelers zijn inmiddels al afgehaakt, al is er nog steeds een harde kern die zijn best doet om de Pokédex compleet te maken. Dat is sinds een week gemakkelijker geworden, nu de Pokémon GO Nearby functie weer goed werkt. Zo kun je gemakkelijk naar specifieke Pokémon op zoek in je directe omgeving.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Bron: Reddit
Categorieën: Apps, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen