Pokémon GO-spelers verliezen interesse in game
Erwin Vogelaar

Pokémon GO-spelers beginnen hun interesse in de game te verliezen. Hoelang weet Niantic zijn spelers nog vast te houden?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Pokémon GO-spelers

Pokémon GO was zonder enige twijfel de hit van de afgelopen zomer. Je kon niet naar buiten zonder spelers tegen te komen en iedereen had het over de game. Spelers zie je nog steeds overal, maar het zijn er inmiddels wel een stuk minder. Pokeḿon GO lijkt namelijk een beetje in te kakken. Bloomberg heeft aantal statistieken gedeeld waaruit blijkt dat halverwege juli Pokémon GO nog ongeveer 45 miljoen dagelijks actieve gebruikers had. Inmiddels zijn dit er nog maar zo’n 30 miljoen. Hoewel dit nog steeds veel spelers zijn, lijkt de dalende lijn zich nu wel in een rap tempo voort te zetten.

pokémon go-spelers

Dit is geen ramp voor Niantic, de maker van de game. Het is logisch dat na een startperiode het aantal spelers daalt en dit aantal zich op een gegeven moment gaat stabiliseren. Ook gaat het in de statistieken over dagelijkse spelers, terwijl de vakantie van menig speler wellicht is afgelopen en er enkel nog in het weekend gespeeld wordt.

Eén van de redenen waarom spelers de game achterlaten, is omdat de app geen werkend lokalisatiesysteem heeft voor het vinden van Pokémon. In de update van 9 augustus werd een nieuw ‘Nearby’ systeem geïntroduceerd voor het zien van bijzondere Pokémon in de buurt. Dit systeem werd bij een select aantal spelers getest, maar inmiddels is het al twee weken later en hebben we deze functie nog niet. Ook in de update die eerder vandaag uitgebracht is wordt niet over deze functie gesproken. De kans is aanwezig dat spelers weer terugkeren als de nieuwe locatiefunctie naar iedereen uitgerold wordt. Voor Niantic is het belangrijk om spelers geïnteresseerd te houden, mocht het bedrijf de game als succesvol platform willen onderhouden.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.