Screenshots: zo gaat Pokémon Go op smartphones werken

Rutger Otto
24 maart 2016, 17:14
2 min leestijd
Screenshots: zo gaat Pokémon Go op smartphones werken

Het is een belangrijk jaar voor Pokémon-fans, want de serie bestaat 20 jaar in 2016. En het duurt niet lang meer voordat je ook Pokémon kunt gaan vangen in de echte wereld, dankzij de Pokémon Go-app.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon Go screenshots

Wie had gedacht dat je met je iPhone op Pokémon-avontuur zou kunnen? Dit jaar moet het zover zijn, want Pokémon Go komt beschikbaar op de smartphones. Lange tijd was onduidelijk hoe dat eruit zou moeten zien, maar nu zijn er screenshots vrijgegeven van de game die je in de echte wereld speelt.

The Pokémon Company, het bedrijf achter de games, heeft meer informatie vrijgegeven over het spel voor iOS (en Android). Zo weten we dat Pokémon Go grotendeels op Ingress gaat lijken. In de game worden spelers aangemoedigd om daadwerkelijk naar buiten te gaan om Pokémon te zoeken. Daarbij zullen belangrijke gebieden, monumenten en gebouwen als PokéStops aangeduid worden. Daar kun je verschillende dingen vinden, zoals Pokémon-eieren die uitkomen als je een bepaald aantal stappen doet.

pokemon go screenshots

Zo werkt Pokémon Go

Ben je in de buurt van een Pokémon, dan begint je iPhone te trillen. Als je de game checkt, zie je dankzij Augmented Reality een Pokémon in de echte wereld. Om ze te vangen, moet je op het touchscreen tikken. Je vindt de Pokémon van verschillende types op verschillende locaties. Zo zul je voor water-types bijvoorbeeld naar een haven of rivier moeten lopen.

Des te meer Pokémon je verzamelt, hoe hoger je level als trainer wordt. Daarmee vind je uiteindelijk zeldzamere monsters. Later in de game kun je je aansluiten bij één van de drie teams van het spel. Deze teams strijden om Gyms die over de hele wereld zijn geplaatst. Dat werkt hetzelfde als locaties veroveren op Ingress. Is de Gym in het bezit van een team, dan kunnen de andere groepen uitdagen voor een gevecht met Pokémon. Of die gevechten automatisch gespeeld worden of niet, is op dit moment nog wat onduidelijk.

Release

Ook niet bekend is wanneer Pokémon Go in Nederland en België te spelen is. De game komt als eerste uit in Japan en later dit jaar kunnen fans wereldwijd ermee aan de slag. Momenteel kan een heel kleine groep fans al met de bèta aan te slag.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Bron: Pokémon Go
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen