‘Pokémon GO-ruilfunctie en nieuwe items ontdekt in broncode’

Lars Paijmans
29 augustus 2016, 15:26
2 min leestijd
‘Pokémon GO-ruilfunctie en nieuwe items ontdekt in broncode’

Het lijkt erop dat Pokémon GO-spelers niet lang meer hoeven te wachten op de Pokémon GO-ruilfunctie waarmee ze hun gevangen diertjes met vrienden kunnen uitwisselen.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO ruilfunctie duikt op in broncode

De updates die tot nu toe voor Pokémon GO verschenen zijn hebben zich voornamelijk op het verbeteren van de stabiliteit gericht. Daar komt spoedig verandering in. Gebruiker Cokuspocus deelde op Reddit zijn ontdekkingen na het rondsnuffelen in de broncode van de game.

Pokemon GO ruilfunctie

Daar zijn sinds de laatste update (die Appraisals toevoegde) wat nieuwe regels gevonden die ons heel wat vertellen over updates die spoedig zullen verschijnen. Hier zijn meerdere vermeldingen over ruilen gevonden en zoals het er nu uitziet, wordt er een soort ruilmarktplaats opgezet. Hier kun je zoeken naar een specifieke Pokémon, je eigen vangst te ruil aanbieden of reageren op de Pokémon die iemand anders beschikbaar stelt.

Daarnaast worden er voorwerpen genoemd die nu nog niet in de game zitten. Zo lijken er nieuwe vormen van Intense te worden toegevoegd, iets waar de maker het in het verleden ook al eens over gehad heeft. De termen ‘Item_Incense_Spicy’, ‘Item_Incense_Floral’ en ’Item_Incense_Cool’ komen voorbij. Wijst dit op een manier om specifieke typen van Pokémon naar een locatie te lokken?

Hoog tijd voor nieuwe functies

De hype rondom Pokémon GO mag dan over zijn hoogtepunt heen zijn, nog steeds zijn er genoeg mensen die het spel fanatiek spelen. Uit een onderzoek blijkt wel dat het aantal gebruikers in hoog tempo gedaald is. Dit viel natuurlijk te verwachten na de enorme gebruikersaantallen die het spel in het begin had.

De grote vraag is nu of ontwikkelaar Nianctic de spelers voor langere tijd geboeid kan houden door regelmatig nieuwe functies aan het spel toe te voegen. Een volwaardige ruilfunctie zou in ieder geval een flinke stap voorwaarts zijn. Laten we dus hopen dat deze regels code snel uitgroeien tot concrete functies waar we mee aan de slag kunnen.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Bron: Reddit
Categorieën: Apps, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen