‘Ruilen en vechten tegen anderen binnenkort in Pokémon Go’

Rutger Otto
14 februari 2017, 13:27
2 min leestijd
‘Ruilen en vechten tegen anderen binnenkort in Pokémon Go’

Pokémon Go krijgt ‘binnenkort’ een grote update, waarin spelers eindelijk monsters kunnen ruilen en in real-time tegen elkaar kunnen vechten.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon Go ruilfunctie komt binnenkort

De kans is groot dat je Pokémon Go niet meer speelt, maar ontwikkelaar Niantic werkt aan manieren om je weer aan het verzamelen te krijgen. John Hanke, ceo van het bedrijf, zegt in een interview met Waypoint dat er binnen niet al te lange tijd een update verschijnt met nieuwe functies.

De game verscheen halverwege 2016 en werd massaal gespeeld, maar nu pas begint Pokémon Go te lijken op de game die Niantic voor ogen had. “Het heeft onze verwachtingen voor een spel dat zich ook buiten het scherm afspeelt enorm overtroffen”, zegt Hanke. “Maar onze prioriteit is nu om de mogelijkheid om samen te spelen te verbeteren.”

Ruilen en vechten

Nieuwe opties voor de game verschijnen volgens hem ‘binnenkort’, maar een specifieke datum geeft Hanke niet. Het gaat om essentiële onderdelen waaraan het in Pokémon Go nu nog ontbeert. Denk aan het ruilen van gevangen Pokémon en gevechten tegen andere spelers die direct beslecht kunnen worden. Als er geen serverproblemen geweest waren, hadden deze functies er al direct in gezeten, claimt Hanke. Spelers van Pokémon Go wachten al lang op deze extra opties die het spel mogelijk nieuw leven in blazen. Verder worden de komende tijd nog meer updates verwacht, waaronder de toevoeging van honderd nieuwe Pokémon.

Meer events

“Het gaat snel gebeuren”, belooft hij. “Het is wat het is. We hebben een enorme hysterie rond de game genoten, maar dat dwong ons wel tot een langer ontwikkelproces van de rest van de features.” In 2017 wil Niantic ook meer focussen op bepaalde events. Vandaag op Valentijnsdag verschijnen er bijvoorbeeld meer roze-gekleurde Pokémon zoals Chansey en Clefable. Ook wordt het aantal candy (waarmee je Pokémon sterker maakt en evolueert) verdubbeld.

Lees het laatste nieuws over Pokémon Go

Bron: Waypoint
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen