Pokemon GO releasedatum en meer details onthuld

Erwin Vogelaar
16 juni 2016, 13:11
2 min leestijd
Pokemon GO releasedatum en meer details onthuld

Nog even en we kunnen aan de slag met Pokémon GO, de nieuwe game van Nintendo en Niantic. In de game wordt de echte wereld gecombineerd met het vangen van digitale beestjes.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO release

Pokémon GO wordt een belangrijk spel voor smartphonegamers. De game combineert namelijk het succesvolle Ingress, waarin je de echte wereld binnenstapt om de strijd aan te gaan met andere facties, en het ongekend populaire Pokémon. Met Pokémon GO zul je ook naar buiten moeten, maar deze keer om allerlei vrolijke wezens te vangen. De game is al een tijd terug aangekondigd, maar we hebben eindelijk meer details en zelfs een indicatie over wanneer we met het spel aan de slag kunnen.

pokemon go release

In een livestream van Nintendo tijdens de gamebeurs E3, heeft het bedrijf laten weten dat de Pokémon GO-accessoire Pokemon GO Plus vanaf eind juli in de winkels komt voor 34,99 dollar. Met de Pokémon GO Plus is het mogelijk om Pokémon te vangen zonder je iPhone erbij te pakken. Het kleine apparaatje trilt als er een Pokémon in de buurt is of als een Pokémon gevangen is. Met lichtjes wordt aangegeven over een beestje succesvol gevangen is of niet. Hoewel er niets gezegd is over de game zelf, moet het haast wel dat de game eerder te downloaden is dan dat de accessoire beschikbaar komt.

Pokémon vangen

Veel elementen van de bekende Pokémon-games keren ook weer terug voor Pokémon GO. Zo kunnen gras-Pokémon enkel in grasrijke gebieden gevangen worden en hetzelfde geldt voor water-Pokémon enzovoort. Vergeleken met de andere Pokémon-games is er in deze iPhone-titel minder focus op het vechten. Om je Pokémon te laten evolueren, moet je nu snoepjes verzamelen. Deze beslissing heeft ontwikkelaar Niantic genomen, zodat spelers er op uit gaan in de echte wereld en niet stil blijven staan om gevechten uit te voeren. Toch zullen gevechten in een later stadium alsnog toegevoegd worden.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Bron: Touch Arcade
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen