De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Release Pokémon GO in Nederland loopt vertraging op

Wouter Nijsen
9 juli 2016, 10:35
2 min leestijd
Release Pokémon GO in Nederland loopt vertraging op

Pokémon GO werd deze week gelanceerd in verschillende landen, maar in Nederland moet we nog even wachten. De game is nu door serverproblemen zelfs uitgesteld.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO release in Nederland

Ceo John Hanke van Niantic, het bedrijf dat Pokémon GO maakt, laat aan Business Insider weten dat de release van het spel in Nederland is uitgesteld. De servers zijn overbelast en hoewel er hard aan een oplossing wordt gewerkt, betekent dit wel dat we langer op de game moeten wachten.

Hanke geeft aan verrast te zijn hoe succesvol Pokémon GO nu al is en het spel zorgde er zelfs voor dat het aandeel van Nintendo steeg. Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt de game voorlopig niet uitgebracht en het is onduidelijk wanneer de officiële release daar en in ons land plaatsvindt. Niantic maakte eerder bekend het spel voor het einde van juli wereldwijd uit te brengen, maar mogelijk is dit niet haalbaar.

Zo speel je het alsnog

Er is echter een manier waarmee je Pokémon GO al op je iPhone kunt spelen. Hiervoor dien je een buitenlands App Store-account aan te maken, waarna je toegang krijgt tot de app-winkel uit een land waar de game wél beschikbaar is, bijvoorbeeld in Amerika of Australië. Instructies vind je in onze tip hoe je buitenlandse apps kunt downloaden. Op Android is het overigens iets makkelijker om Pokémon GO te downloaden.

pokemon go screenshots

Meer over Pokémon GO

In Pokémon GO ga je de echte wereld in om Pokémon op je iPhone te vangen. Het spel maakt gebruik van augmented reality, waarbij de camera van je iOS-apparaat wordt gebruikt om de beestjes en andere zaken te tonen. Een kaart toont waar je bepaalde Pokémon, andere spelers en interessante items kunt vinden. Je moet naar de fysieke locaties toe om zaken te ontdekken en kunt het tevens opnemen tegen andere spelers.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen