Pokémon Go haalt meeste App Store-downloads in eerste week ooit

Rutger Otto
23 juli 2016, 9:49
2 min leestijd
Pokémon Go haalt meeste App Store-downloads in eerste week ooit

Apple heeft bekendgemaakt dat Pokémon Go een record heeft gebroken. De app werd in zijn eerste week in de App Store vaker gedownload dan welke app dan ook in de geschiedenis.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon Go record

Dat Pokémon Go populair was, dat wisten we al. Maar je moet van goede huize komen om nog records te breken in de App Store, die inmiddels alweer acht jaar bestaat. De augmentedreality-app van ontwikkelaar Niantic is het gelukt. Nooit eerder werd een app zo vaak uit de App Store gedownload in de week dat hij online kwam.

Dat schrijft althans The Loop. “Met al de media-aandacht in de afgelopen weken, mag het geen verrassing zijn dat Pokémon Go een enorm succes is”, schrijft de website. “Apple heeft gezegd dat de game een nieuw record heeft in de App Store.”

pokemon go verbeteringen

Al snel een succes

Het succes van Pokémon Go is eveneens te prijzen omdat de game niet eens overal ter wereld verkrijgbaar is. Het spel wordt geleidelijk uitgerold over meerdere landen, maar dat heeft tijd nodig, zeker omdat Pokémon Go vaak te kampen heeft met rokende servers. Sinds release is het voor sommige gebruikers af en toe lastig om in te loggen bij de app.

Hitlijsten en populariteit

Sinds de lancering van Pokémon Go, aanvankelijk in Australië maar nu onder meer ook in Nederland en België, voert de app overal de hitlijsten aan. Ook Nintendo, die een aandeel heeft in The Pokémon Company, pikt een mooi graantje mee van het succes van de app. In de eerste week van release stegen de aandelen van het bedrijf flink in waarde. Analisten beschouwen de populariteit van de app als een kans voor Nintendo om games uit te brengen op iOS en Android.

In Nederland wordt Pokémon Go inmiddels door zo’n 2 miljoen mensen gespeeld, zo schatte Multiscope in nadat het onderzoek deed bij duizend Nederlanders. Ook YouTube zegt dat er veel interesse is in video’s van en over de app. Sinds release is er al ‘miljoenen uren gekeken’ naar dat soort filmpjes.

Lees het laatste Pokémon Go-nieuws

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen