Den Haag spant rechtszaak aan tegen maker Pokémon Go

Rutger Otto
29 september 2016, 12:11
2 min leestijd
Den Haag spant rechtszaak aan tegen maker Pokémon Go

De gemeente Den Haag is zo klaar met de overlast van Pokémon Go-spelers in Kijkduin dat het de ontwikkelaar, Niantic, voor de rechter sleept.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon Go rechtszaak

Dat schrijft het AD. De gemeente heeft het bedrijf achter Pokémon Go woensdag gedagvaard met een kort geding dat op 11 oktober bij de rechtbank wordt behandeld. Den Haag stuurde eerder al brieven en probeerde telefonisch contact te krijgen, maar dat leverde tot nu toe niets op. Dat probeert de gemeente nu al een maand, zelfs met een advocaat aan zijn zijde, maar er kwam geen antwoord. Volgens de gemeente is er ‘geen andere keuze’ dan naar de rechter te gaan.

In Kijkduin zou er veel last zijn van overlast, waarover door inwoners wordt geklaagd. Pokémonjagers zouden zich volgens het artikel van AD maar weinig aantrekken van nachtrust of het beschermde natuurgebied. De maatregelen die Kijkduin heeft moeten treffen om onder meer extra handhavers in te schakelen kosten bijna 1500 euro per week.

pokemon go spelers

‘s Nachts geen Pokémon meer

Kijkduin staat bekend als één van de beste locaties in Nederland om Pokémon te vangen. Er zouden veel Pokémon verschijnen, waaronder ook een paar zeldzame. De eis van de gemeente Den Haag is dat er ‘s avonds en ‘s nachts tussen 23.00 en 07.00 uur geen Pokémon meer spawnen op en rond het Deltaplein in Kijkduin. In het Natura 2000-gebied en in de duinen moeten Pokémon helemaal nooit meer verschijnen. “Zo blijft Kijkduin wel aantrekkelijk voor Pokémon Go-spelers, maar wordt overlast voor omwonenden en schade aan het natuurgebied voorkomen.”

Pokémon Go overlast

Het is niet de eerste keer dat de Pokémon Go-app voor overlast zorgt. In het Belgische dorpje Lillo, vlakbij Antwerpen, is nu zelfs een verbod ingelast voor spelers tussen 22.00 uur en 07.00 uur. Niantic werd aangeschreven en de ontwikkelaars beloofden dat de Pokémon uit Lillo zouden verdwijnen, maar dat gebeurde toch niet.”

Eerder verwijderde Niantic overigens wel PokéStops en Gyms langs trainstations, nadat ProRail daarover klaagde. De ontwikkelaar haalde dat soort verzamelplekken ook weg bij het Holocaust Museum in Washington en het Hiroshima Peace Memorial in Japan.

Lees het laatste nieuws over Pokémon Go

Bron: AD
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen