Waarom Pokémon Go radar-apps niet meer werken

Rutger Otto
2 augustus 2016, 15:15
2 min leestijd
Waarom Pokémon Go radar-apps niet meer werken

Pokémon Go-apps waarmee je de locatie van Pokémon kon bekijken, werken niet meer. Ontwikkelaar Niantic vertelt waarom het er een stokje voor stak.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon Go radar-apps

Pokémon Go is nog steeds onverminderd populair. De app is sinds afgelopen weekend in totaal ruim 100 miljoen keer gedownload. Dat laat marktonderzoeker App Annie weten aan TechCrunch. Per dag zou de app maar liefst 10 miljoen dollar binnenhalen via in-app aankopen.

Toch zijn veel spelers boos na de update van ontwikkelaar Niantic afgelopen weekend. Zo zijn de voetstapjes uit het Nearby-scherm verdwenen. Deze moesten aangeven of je in de buurt van een Pokémon kwam, maar de functie werd de afgelopen tijd gekweld door bugs waardoor het niet werkte. In plaats van verbetering koos Niantic ervoor om de voetstappen helemaal te verwijderen.

Ook werken websites en apps van derden niet meer die op een kaart toonden waar de Pokémon zaten. Dat ging zonder waarschuwing, maar bekend was wel dat Niantic erachter zat. Het bedrijf heeft nu gezegd waarom die beslissing is genomen.

Apple kwartaalcijfers q3 2016

Facebook statement

In een statement op Facebook schrijft het bedrijf dat derden geen toegang meer hebben ‘om de kwaliteit van de dienst te waarborgen’. Ook zouden de apps in de weg staan bij de uitrol van Pokémon Go in andere landen. “Het grote aantal spelers heeft van de uitrol van Pokémon Go een… interessante… uitdaging gemaakt”, schrijft Niantic. Het bedrijf gaat ook nog in op het verdwijnen van de voetstappen. “De functie was verwarrend en haalde onze onderliggende productdoelen niet. We houden je op de hoogte van verbeteringen.”

Record in de App Store

Apple maakte vorige maand bekend dat Pokémon Go een record heeft gebroken in de App Store. Nooit eerder werd een app zo vaak gedownload in de eerste week dat hij online kwam. Hoeveel mensen er in Nederland precies spelen is onduidelijk, maar eind juli schatte onderzoeksbureau Multiscope het aantal op twee miljoen mensen.

Lees meer over Pokémon Go

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen