‘Pokémon GO record: 600 miljoen dollar verdiend in 90 dagen’
Erwin Vogelaar

Hoewel onze favoriete zomergame inmiddels aan populariteit in heeft moeten leveren, weet maker Niantic wel recordtijd zeshonderd miljoen dollar aan Pokémon GO inkomsten te genereren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Pokémon GO inkomsten

Speel je nog Pokémon GO? Wellicht ben je met de Pokémon GO Plus nu op een meer passieve aan het spelen. In onze Pokémon GO Plus review lees je alles over de gadget. De kans is echter ook groot dat je gestopt bent met spelen, zoals vele anderen. De spelersaantallen zijn geslonken, maar toch kan niemand er omheen dat de game een groot succes was. Volgens onderzoek van App Annie hebben de makers van de game binnen 90 dagen zelfs zeshonderd miljoen dollar verdiend. Hoe vergelijkt dat met de grote concurrenten?

Pokémon GO inkomsten

Als we denken aan goed verdienende games in de App Store, dan kom je al snel bij namen als Candy Crush Saga en Clash of Clans uit: de grote hits die maar niet uit de ranglijsten verdwijnen. Als we echter kijken hoelang het de makers van deze apps kostte om het bedrag van zeshonderd miljoen dollar binnen te harken, had Candy Crush Saga er tweehonderd dagen voor nodig. De game Puzzel & Dragons deed er vierhonderd dagen over terwijl Clash of Clans vijfhonderd dagen nodig had. Dit heeft uiteraard alles te maken met de hype die er in korte tijd rond Pokémon GO is ontstaan.

Niet alleen hebben spelers dus veel geld uitgegeven in de game-winkel, maar Pokémon GO is ook een stuk langer gespeeld dan andere games. De tijd die spelers in Pokémon GO hebben gestopt staat gelijk aan de gecombineerde tijd van de negentien games die volgen. Voor veel van deze spelers was Pokémon Go tevens de eerste smartphone-game die ze hebben gespeeld. Als dat smaakt naar meer is het goed nieuws voor alle game-makers die in de App Store publiceren.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.