China staat Pokémon Go niet toe om mogelijke veiligheidsrisico’s

Rutger Otto
10 januari 2017, 17:48
2 min leestijd
China staat Pokémon Go niet toe om mogelijke veiligheidsrisico’s

In China kunnen mensen nog steeds geen Pokémon vangen op hun iPhone en voorlopig gaat dat ook niet gebeuren.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon Go in China

Pokémon Go lijkt een onschuldig spelletje waar wij in Nederland de afgelopen zomer veel plezier van hebben gehad. In China wil de staat er niets van weten. Pokémon Go wordt daar voorlopig niet toegestaan, schrijft Reuters. In elk geval niet totdat potentiële veiligheidsrisico’s onder de loep zijn genomen. Het gaat China in dit geval voornamelijk om de ‘nationale veiligheid en de beveiliging van mensenlevens en hun eigendommen’.

Onder de risico’s is bijvoorbeeld de ‘geografische bedreiging voor informatiebeveiliging, de dreiging voor transport en de persoonlijke veiligheid van consumenten’. Hier wordt overigens niet alleen Pokémon Go mee bedoeld. Deze beslissing van de Chinese staat geldt ook voor andere augmentedreality-games. Overigens zegt een woordvoerder van Niantic tegen gamewebsite Kotaku dat ‘de focus van het bedrijf op dit moment elders ligt’.

pokémon go box

Problemen met Pokémon Go

China wil de problemen die Pokémon Go mogelijk met zich meebrengt niet afwachten. In Nederland zorgde de app tijdens zijn hoogtepunt ook voor gedoe. Zo spande de gemeente Den Haag een kort geding aan tegen Niantic omdat er overlast van Pokémon Go-spelers was in Kijkduin. Dat kwam uiteindelijk niet tot een zaak, omdat de ontwikkelaar de monsters verwijderde uit het natuurgebied Westerduin. Een andere eis was dat de Pokémon ‘s nachts niet meer mogen opduiken om overlast in de buurt te voorkomen.

Verder waren er ook problemen op het spoor. ProRail vroeg de maker van Pokémon Go om de virtuele beestjes niet rondom het spoor te laten verschijnen, dat zou namelijk tot ongelukken kunnen leiden. Ook daar gaf Niantic gehoor aan. Verder waren in het buitenland eveneens problemen met locaties van verschijningsplekken voor Pokémon of met de locaties van PokéStops.

Lees het laatste nieuws over Pokémon Go

Via: Kotaku
Bron: Reuters
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen