Deze 4 functies wil Niantic aan Pokémon GO toevoegen

Lars Paijmans
25 juli 2016, 9:17
3 min leestijd
Deze 4 functies wil Niantic aan Pokémon GO toevoegen

Niantic, de makers van Pokémon GO, hebben (eindelijk) meer informatie gegeven over de toekomst van het immens populaire spel. Deze nieuwe Pokémon GO functies komen er aan in de vorm van updates.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO functies: 4 nieuwe op een rij

Tijdens de jaarlijkse Comic-Con beurs verzamelden duizenden Pokémonfans zich in een zaal waar John Hanke (CEO van Niantic) en moderator Chris Hardwick de huidige staat en toekomst van Pokémon GO zouden bespreken. De twee benadrukken dat alles op alles wordt gezet om de servers stabiel te houden, en dat ze weggeblazen zijn door het grote succes. Ook blijkt dat ze al voorzichtig naar de toekomst kijken met nieuwe Pokémon GO functies.

Pokemon GO functies

#1 Meer Pokémon uit andere generaties

Voorlopig komen we alleen de eerste generatie Pokémon tegen in het spel. Deze horen bij de allereerste 150 wezentjes die tegelijk met de serie verschenen. Hanke bevestigt echter dat we in de toekomst ook nieuwe Pokémon van andere generaties kunnen verwachten. “We kijken er naar uit om meer Pokémon aan ons universum toe te voegen in de komende maanden en jaren”, aldus Hanke.

Lees ook: Opinie: Wat Pokémon Go voor augmented reality betekent

#2 Ruilen en meer manieren om te trainen

Iets waar we eerder mee aan de slag lijken te kunnen zijn verschillende uitbreidingen voor de manier waarop je het spel speelt. Zo komt er binnenkort de mogelijkheid om onderling met anderen Pokémon te ruilen, en gaf Hanke aan dat er ook nieuwe manieren om je team te trainen worden uitgewerkt. Een welkome aanvulling, aangezien de enige manier waarop je nu kunt trainen het overnemen van een gym is.

#3 Pokéstops kunnen Pokécenters worden

Pokéstops zullen ook meer worden dan een punt waar je nieuwe voorwerpen kunt verdienen en Lures kunt plaatsen. “Het idee dat je een voorwerp (Lure) kunt gebruiken om Pokéstops te veranderen willen we verder uitbreiden”, aldus Hanke. Een van de manieren waarop dit zou kunnen is door spelers de optie te geven ze te laten veranderen in Pokécenters die alle Pokémon in de buurt kunnen genezen. Niantic zou deze Pokécenters sowieso aan het spel willen toevoegen, en dit lijkt een mooie manier te zijn.

pokemon go functies

#4 Pokémon fokken

Tot slot overweegt Niantic om spelers Pokémon te laten fokken. Dit is een functie die al jaren aanwezig is in de Pokémongames van Nintendo, maar die nog niet in Pokémon GO aanwezig is. Door Pokémon te fokken kun je de eigenschappen van twee verschillende wezens met elkaar combineren in een nieuwe Pokémon.

Wanneer al deze functies aan Pokémon GO worden toegevoegd blijft nog even de vraag. Eerst wil Niantic de serverproblemen volledig verhelpen en de basisfuncties naar behoren laten werken. Hanke sloot de presentatie af door te benadrukken hoe mooi hij het vindt dat de wereld zijn game zo heeft omarmt. “Het blijft een spel, maar het is stiekem een excuus om naar buiten te gaan, je stad te verkennen en lol te maken met andere mensen.”

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Bron: TheVerge
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen