‘Meer dan 1 miljoen Pokémon GO-downloads in Nederland’

Thomas Haenen
15 juli 2016, 10:32
2 min leestijd
‘Meer dan 1 miljoen Pokémon GO-downloads in Nederland’

Pokémon GO downloaden kan officieel nog niet eens in Nederland, maar toch heeft het spel in korte tijd een enorm succes behaald. Ruim een miljoen Nederlanders hebben het spel al weten te vinden.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO downloads Nederland

Pokémon GO heeft 1,3 miljoen Nederlandse spelers, zo claimt onderzoeksbureau Multiscope op basis van een onderzoek onder 1000 Nederlanders. 10% van alle Nederlanders boven de 18 jaar zou het spel geprobeerd hebben, met daarnaast nog een onbekend aantal spelers onder de 18 jaar.

pokemon go lessen

Het onderzoek wijst ook uit dat het spel zeer actief gespeeld wordt. 85 procent van de ondervraagden gaf aan Pokémon GO dagelijks of zelfs meerdere keren per dag te spelen. Zo’n 60 procent gaf aan dat ze specifiek voor het spel zijn gaan wandelen.

De cijfers zijn des te opmerkelijker omdat het spel officieel nog niet in Nederland verschenen is. Pokémon GO werd vorige week uitgebracht in een beperkt aantal landen, waaronder Australie en de Verenigde Staten. Deze week volgde een release in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maar in Nederland is het spel enkel via een omweg te bemachtigen. Nog eens 9% van de Nederlanders zegt het spel wel te gaan spelen zodra het hier officieel verschijnt.

Pokémon GO installeren

Je kunt Pokémon GO installeren op je iPhone door een nieuwe account aan te maken voor de App Store. Vervolgens kan het spel relatief makkelijk en zonder problemen alsnog binnengehaald worden. Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon GO, bracht afgelopen week een eerste update uit voor het spel. Om die te downloaden zul je wederom tijdelijk moeten inloggen op een andere Apple-account.

In Pokémon GO trek je de buitenwereld in om monsters te vangen. Door middel van augmented reality-technologie worden Meowth, Pidgey, Zubat en andere Pokémon in de echte wereld geplaatst. Wereldwijd zou de game nauwelijks een week na de release al meer dan 20 miljoen spelers hebben.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Bron: Multiscope
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen