Dit is wat er gebeurt als je cheat met Pokémon Go

Rutger Otto
17 juli 2016, 11:07
2 min leestijd
Dit is wat er gebeurt als je cheat met Pokémon Go

Pokémon Go wil dat je naar buiten gaat om Pokémon te vangen en ontwikkelaar Niantic Labs grijpt in als je iets anders probeert.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon Go cheat

In Nederland en België is Pokémon Go officieel pas sinds dit weekend te spelen, maar velen wisten de app al op een andere manier te downloaden en te gebruiken. Daar bleek Niantic weinig problemen mee te hebben (behalve dat de servers nog steeds regelmatig haperen door het overweldigende succes). Maar misbruik van de game zelf wordt niet getolereerd.

Sinds de release van Pokémon Go in een handvol landen ruim een week geleden, is bij meerdere spelers een ban opgelegd. Zij zouden hun gps hebben misleid door hun locatie te veranderen. Zo konden de spelers Pokémon vangen in andere steden en Gyms overnemen vanuit hun huiskamer, terwijl dat helemaal niet mogelijk zou moeten zijn. De ontwikkelaar houdt er weinig rekening mee dat het vaak wordt gedaan door mensen uit dorpjes, die ver moeten reizen voor Pokémon of Gyms.

pokemon go screenshots

Geen Pokémon meer vangen

Mensen die van cheats gebruik hebben gemaakt, kunnen volgens hen geen Pokémon meer vangen. Dat melden verschillende betrapte spelers op Reddit. Het monstertje rent dan weg wanneer er een Pokéball naartoe gegooid wordt. Ook wordt het hen onmogelijk gemaakt om items te verzamelen bij zogeheten Pokéstops en kunnen ze niet meer vechten of Gyms veroveren.

Toch zeggen veel spelers te blijven cheaten. De ban zou na een paar uur alweer worden opgeheven. Polygon meldt dat de straffen in de bèta een stuk strenger waren, maar dat de bans een stuk lichter zijn geworden. Onduidelijk is hoe Niantic de cheaters in de toekomst hoopt aan te pakken. Inmiddels wordt Pokémon Go langzaamaan wereldwijd uitgerold.

Lees meer over Pokémon Go

Via: Polygon
Bron: Reddit
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen