Razer maakt onofficiële Pokémon GO chat-app voor iOS

Lars Paijmans
20 juli 2016, 17:22
2 min leestijd
Razer maakt onofficiële Pokémon GO chat-app voor iOS

Pokémon GO is overal, en als jij de straat op gaat om die Squirtle te zoeken ben je echt niet te enige. Razer zegt deze week een Pokémon GO chat-app uit te brengen waarmee spelers onderling met elkaar kunnen communiceren.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO chat-app verschijnt op 25 juli

Hoewel iedereen over Pokémon GO praat, zijn er verrassend weinig manieren in het spel zelf aanwezig om met anderen te communiceren. App-ontwikelaar Razer springt hier slim op in met RazerGO, een chat-app waarmee spelers gemakkelijk met elkaar informatie uit kunnen wisselen.

pokemon go chat-app

RazerGO moet vanavond verschijnen als web-app, en de bijbehorende Android- en iOS-apps zijn al ingediend. De ontwikkelaar verwacht dat de iOS-app vanaf 25 juli beschikbaar is in de App Store.

Door RazerGO te installeren, kun je met mensen in je directe omgeving chatten die de app ook gebruiken. Je hebt hierbij de keuze tussen een publieke chat, een gesprek met mensen die in hetzelfde team (geel, rood of blauw) zitten, of een privéchat met mensen die je op basis van hun gebruikersnaam toevoegt.

Daarnaast zou Razer een functie toevoegen waarmee gebruikers ‘Beacons’ kunnen plaatsen op de kaart. Deze zet een chatroom op die alleen beschikbaar is voor mensen die zich in de omgeving dat deze baken bevinden.

Strenge regels zijn nodig

Een dergelijke app kan een leuke manier zijn om in contact te komen met andere enthousiaste spelers, of om te checken of er op een specifieke plek goede Pokémon te vinden zijn. Totdat Pokémon GO zelf een vriendenlijst-achtige optie toevoegt, lijkt RazerGO als Pokémon GO chat-app het beste alternatief te zijn.

Omdat de app echter niet direct verbonden is met Pokémon GO, is het lastig om in te schatten hoe goed er gekeken zal worden naar mensen die grof taalgebruik gebruiken of op andere manieren gebruikers tot last zijn. Hopelijk heeft Razer hier duidelijke regels voor ingebouwd, zodat de chat-app ook voor jongere spelers een leuke manier is om hun Pokémon GO-ervaring uit te breiden.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Bron: The Verge
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen