Pokémon Go-maker deelt permabans uit aan cheaters

Rutger Otto
13 augustus 2016, 13:37
2 min leestijd
Pokémon Go-maker deelt permabans uit aan cheaters

Ontwikkelaar Niantic is behoorlijk streng als het gaat om Pokémon Go-spelers die gebruikmaken van cheats. Vanaf nu kan Niantic ook een permanente ban uitdelen aan gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon Go ban voortaan ook permanent

Spelers die gebruikmaken van extra tools om Pokémon te vinden, die niet in het spel zitten, moeten zich achter hun oren krabben. Ontwikkelaar Niantic is begonnen met het uitdelen van permanente bans voor mensen die zich niet houden aan de regels van Pokémon Go. Dat is te lezen op de website van de appmaker.

Op de pagina staat te lezen dat je een permaban riskeert als je bijvoorbeeld gebruikmaakt van emulatoren, aangepaste of onofficiële software of apps van derden die van de Pokémon Go-techniek gebruikmaken. Ook als je doet alsof je op een andere locatie bent, ofwel het cheaten van je GPS, wordt niet gewaardeerd.

Niantic deelt deze bans uit om te zorgen dat zo min mogelijk mensen vals spelen. Volgens de ontwikkelaar zijn deze harte maatregelen nodig om een ‘eerlijke, leuke en legitieme game-ervaring te bieden voor iedereen’.

pokematch

Verbeteringen in de app op komst

Niet alleen werkt de ontwikkelaar aan een beter anti-cheat-systeem voor Pokémon Go, ook wordt gesleuteld aan de app zelf en de werking ervan. In de afgelopen periode zijn er een paar updates doorgevoerd voor de app, die niet door iedereen werden gewaardeerd. Zo kwamen er veel klachten nadat Niantic besloot om radar-apps van derden te verbieden. Daarmee kon je op een Google Maps-achtige kaart bekijken waar en welke Pokémon er bij jou in de buurt zaten.

In de toekomst moet er een betere Nearby-functie komen in de app, waarmee je een duidelijker beeld krijgt van welke Pokémon je kunt vinden. Zo zullen er bepaalde Pokémon opduiken bij Pokéstops. Verder wachten spelers nog op ruilen en meer manieren om te trainen en op Pokémon uit andere generaties.

Lees meer over Pokémon Go

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen