Pokémon GO stopt Apple Watch-ondersteuning vanaf 1 juli

Lars Paijmans
3 juni 2019, 8:56
2 min leestijd
Pokémon GO stopt Apple Watch-ondersteuning vanaf 1 juli

Na bijna drie jaar trekt ontwikkelaar Niantic de stekker uit Pokémon GO voor de Apple Watch. Daardoor kun je de game enkel nog via je smartphone spelen, of met de Pokémon GO Plus-accessoire.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Apple Watch-app verdwijnt op 1 juli

Op de website van Pokémon GO staat in een support-artikel dat Apple Watch-ondersteuning stopgezet wordt om de ‘Adventure Sync-functie’ mogelijk te maken. Met de functie wil Niantic zich richten op het verbeteren van het spel op één apparaat, zodat spelers niet steeds wisselen tussen twee verschillende stukken elektronica.

Dankzij Adventure Sync kun je jouw activiteit uit de Apple Health- of Google Fit-apps gebruiken om dingen vrij te spelen in Pokémon GO. Daarmee doet Sync grotendeels hetzelfde als de Apple Watch-app, waardoor hij volgens Niantic overbodig is geworden.

Pokémon GO Apple Watch release

Het nadeel is dat hiermee wel een aantal functies verloren gaan. Zo kun je op de Watch zien welke Pokémon er in de buurt waren en via de smartwatch Pokéstops activeren om je rugzak aan te vullen.

Pokémon GO op de Apple Watch verdwijnt op 1 juli 2019. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om de app aan je Watch te koppelen. Niantic bracht de watchOS-app aan het einde van 2016 uit, na een demonstratie op het podium tijdens de september-keynote van Apple.

Pokémon GO Plus Plus

De enige manier om Pokémon GO te spelen zonder steeds je iPhone vast te houden. is met de Pokémon GO Plus-accessoire, een kleine bluetoothgadget die je stappen registreert en waarmee je Pokémon kunt vangen.

In de loop van volgend jaar verschijnt de Pokémon GO Plus Plus, een nieuw model dat ook je slaappatroon kan registreren. Deze data komt van pas voor de grote nieuwe game na Pokémon GO: Pokémon Sleep. In plaats van wandelen moedigt deze app -zoals de naam al doet vermoeden- juist aan om goed te slapen.

Op zoek naar nieuwe games om te spelen op je iPhone of iPad? Check ons overzicht met de beste games van mei.

Lees meer over Pokémon GO

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen