Zo werkt de nieuwe Podcasts-app van MacOS Catalina

Colin Baak
14 oktober 2019, 15:02
2 min leestijd
Zo werkt de nieuwe Podcasts-app van MacOS Catalina

Bij de introductie van MacOS Catalina verdween iTunes. Podcasts luister je nu via een nieuwe losse app. Hoe dat precies werkt en wat je ermee kunt lees je in dit artikel.

Lees verder na de advertentie.

Apple Podcasts vanaf MacOS Catalina

Ben je een fervent luisteraar van podcasts en heb je je Mac al voorzien van MacOS Catalina? Apple heeft ervoor gekozen om te stoppen met iTunes, voor Mac. Waar je dus voorheen kon luisteren naar allerlei podcasts in het bekende programma, is dat vanaf Catalina net wat anders.

Via de eigen Apple Podcasts-app, die standaard is voorgeïnstalleerd, geniet je nu onbeperkt van nieuws, actualiteiten en andere podcasts. De applicatie doet simpel aan en ziet er ook vrij basic uit, iets dat ook in onze MacOS Catalina-review al werd opgemerkt.

macOS Catalina podcasts

Hoe begin je met luisteren

Voordat je kunt genieten van een podcast, moet je natuurlijk wel op zoek naar iets wat jij wilt luisteren. Het snelste kom je daar via de opties ‘Ontdekken’ en ‘Hitlijsten’ die je linksboven vindt. Via de ontdeksectie zie je enkele uitgelichte podcasts staan. Als je daarop klikt krijg je direct meer informatie te zien. Zo kun je al snel checken of de inhoud van een bepaalde aflevering bij jou past.

Als dat het geval is heb je verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Zo kun je direct beginnen met luisteren of de podcast downloaden voor later gebruik. Ook kun je deze bijvoorbeeld delen via mail of AirDrop. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de podcast toe te voegen aan de bibliotheek.

In ‘Ontdekken’ vind je ook een sectie ‘Nieuw en noemenswaardig’ en kun je filteren op categorieën. Daarbij kun je denken aan sport of vrije tijd, maar ook technologie, religie of bijvoorbeeld komedie. Voor elk wat wils dus. Als je doorklikt naar een categorie die jou leuk lijkt, krijg je direct het aanbod te zien. Ook daar kun je weer kiezen om te gaan luisteren of om je bijvoorbeeld te abonneren op die podcast.

Bouw je eigen podcast-bibliotheek

Als je klikt op ‘Hitlijsten’ krijg je een scala aan topprogramma’s voorgeschoteld. Daaronder vind je de beste afleveringen van afgelopen tijd. Natuurlijk kun je ook weer kiezen om je te abonneren of om de podcast gelijk aan te zetten.

Al met al moet je dus eerst even aan de slag, voordat je kunt genieten. Zoek de beste podcasts en kanalen, abonneer je op wat jou interessant lijkt en creëer zo een eigen podcast-bibliotheek. Die laatste open je vervolgens makkelijk via de ‘Luister nu’-sectie.

Via de bibliotheek van Apple Podcasts wordt elke verandering aangegeven. Of er nu een nieuwe aflevering is van jouw geabonneerde kanaal of dat er onlangs iets is bijgewerkt. Synchronisatie met andere Apple-apparaten is ook aanwezig. Zo geniet je ook onderweg van de fijnste podcasts en kun je gewoon verder gaan met luisteren waar je gebleven was.

Lees het laatste nieuws over MacOS Catalina

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu