Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Later lezen-app Pocket overgenomen door Firefox-maker Mozilla

Rutger Otto
28 februari 2017, 9:21
2 min leestijd
Later lezen-app Pocket overgenomen door Firefox-maker Mozilla

Mozilla heeft Pocket overgenomen. Dat heeft het Mozilla laten weten. Gaat er iets veranderen voor de later lezen-app die in 2017 tien jaar bestaat?

Lees verder na de advertentie.

Pocket-overname door Mozilla

Mozilla maakte de overname van Pocket bekend op zijn website. “We maken met enthousiasme bekend dat Mozilla Corporation de ontwikkelaars van Pocket, Read It Later, Inc, heeft overgenomen”, staat er te lezen. Het is niet duidelijk welk bedrag er met de overname is gemoeid.

Mozilla is een bedrijf wat vooral bekend is als maker van internetbrowser Firefox. Pocket moet Mozilla gaan helpen om zijn positie op de mobiele markt te verstevingen. Daar liet het bedrijf het de afgelopen jaren liggen. Zo kwam er een Mozilla-smartphone die niet aansloeg en kwam in 2015 pas een Firefox-app voor de iOS. De later lezen-app wordt een nieuwe productlijn naast de Firefox-browser met de focus op het vinden en zo goed mogelijk presenteren van hoogwaardige webcontent.

pocket

Artikelen opslaan en later lezen

Pocket stelt gebruikers in staat om artikelen van het internet op te slaan om later te lezen. Daarbij kunnen artikelen zodanig worden gepresenteerd dat alleen de tekst en foto’s zijn uitgelicht, zodat de rest niet afleidt. De makers stellen gebruikers op hun website gerust dat daar niets aan verandert. “We gaan door als onafhankelijke studio van Mozilla. We blijven in ons kantoor, onze naam staat op de muur. Het team verandert niet en onze planning is duidelijker dan ooit, er komen zelfs grote updates aan waar we heel enthousiast over zijn.”

10 miljoen bezoekers per maand

De app blijft dus voortbestaan en Pocket zegt alleen maar beter te worden door deze overname. “We hebben toegang tot meer middelen om ons product sneller beter te maken.” Pocket begon overigens ooit als plugin voor Firefox. Inmiddels is de app op veel meer platformen te vinden en zijn er volgens Mozilla 10 miljoen unieke actieve gebruikers per maand op iOS, Android en via web. Tot nu toe zijn er ruim drie miljard artikelen opgeslagen.

Pocket

Read It Later, Inc

Gratis via App Store
Bronnen: Mozilla, Pocket
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen