De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Pocket test aanbevelingen voor artikelen en video’s in openbare bèta

Rutger Otto
31 juli 2015, 15:30
2 min leestijd
Pocket test aanbevelingen voor artikelen en video’s in openbare bèta

Pocket, de dienst waarmee je artikelen van het web kunt bewaren om later te lezen, opent een publiek bèta-kanaal waar iOS-gebruikers zich kunnen inschrijven.

Lees verder na de advertentie.

Pocket bèta

De leesdienst opent nu zijn deuren voor 17 miljoen gebruikers die graag mee willen doen met de bèta. Overigens is er geen plek voor iedereen, maar je kunt je wel inschrijven om deel te nemen. Je krijgt dan een bericht als je de bèta kunt installeren. Voor iOS moet je daarvoor naar deze webpagina.

Maar wat is er nieuw in de Pocket bèta? Het belangrijkst is de toevoeging van aanbevelingen. “Het is een rumoerige wereld”, leidt Pocket-ceo Nate Weiner de functie in op Medium. “De kanalen waarmee we interessante verhalen vertellen, zakken snel weg. Daardoor wordt ‘wat goed is’ steeds weggedrukt door ‘wat nieuw is’.”

pocket ios

Curatie

De bedoeling is dat Pocket een enorme curatie-machine wordt. “Elke dag kiezen miljoenen artikelen die ze de moeite waard vinden. Daardoor weet Pocket wat de moeite waard is om te lezen of te kijken. Met de aanbevelingen willen we deze inzichten gebruiken om jou aan meer content van hoge kwaliteit te voorzien.”

Op die manier moet de app ervoor zorgen dat écht goede verhalen overeind blijven, zelfs als ze overspoeld dreigen te raken door andere artikelen die nieuwer zijn. Pocket wil met de aanbevelingen als het ware een filter worden voor de ruis van de enorme hoeveelheid content die constant online komt.

Bèta installeren

Na het inschrijven voor de beta krijg je een link gemaild waarmee je de installatie kan uitvoeren. Deze moet je openen met de Safari-browser op iOS. De bèta-app komt dan apart op je iPhone of iPad te staan, zelfs als je de normale Pocket-app al hebt. Omdat je de app niet uit de App Store hebt gedownload, dien je de bèta toestemming te geven om op je iOS-device te laten draaien. Dat doe je door op ‘Vertrouw’ te tikken als de app daarom vraagt.

Download de originele Pocket-app

Pocket

Mozilla

Gratis via App Store

Pocket
Pocket
Pocket
Pocket
Pocket
Pocket
Pocket
Pocket
Pocket
Pocket
Pocket
Pocket
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu