Plex Media Player wordt gratis beschikbaar voor iedereen

Rutger Otto
1 december 2016, 16:17
2 min leestijd
Plex Media Player wordt gratis beschikbaar voor iedereen

De fraaie Plex Media Player is binnenkort gratis voor iedereen beschikbaar. Ook gebruikers zonder Plex Pass kunnen ermee aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

Plex Media Player gratis

Plex kwam vorig jaar met de Plex Media Player, de mediaspeler die de Plex Home Theater verving op Mac en Windows. De app werd daarmee niet alleen mooier op desktop en televisie, maar bundelt ook al je verschillende mediabestanden zodat ze handig op één plek staan. De Plex Media Player was tot nu toe alleen beschikbaar voor betalende Plex Pass-gebruikers, maar de ontwikkelaar heeft op zijn blog laten weten dat de speler gratis is geworden.

Met Plex stream je video’s, muziek en foto’s vanaf je computer naar de televisie en andere apparaten. Er is onder meer een gratis iOS-app. Om de content te kunnen bekijken, dient de app verbinding te maken met de bron. Beelden die je met de Plex-app opvraagt, kun je ook direct naar de Chromecast op tv sturen. Daarnaast is Plex beschikbaar voor Apple TV.

plex

Plex op Kodi

Een andere vernieuwing is dat Plex nu ook op de (eveneens geliefde) mediaspeler Kodi verschijnt. “We werkten samen met een aantal van de beste Kodi add-on ontwikkelaars om de Plex-ervaring naar Kodi te brengen”, staat op het blog. Deze add-on is op dit moment alleen beschikbaar als ‘Plex Pass only preview’. Dat houdt in dat je een Premium-account bij Plex moet hebben om er gebruik van te kunnen maken, net zoals eerst het geval was bij de Media Player.

Updates

Een Plex Pass kost 4,99 euro per maand, 39,99 euro per jaar of 149,99 euro voor een levenslang abonnement. Als gebruiker heb je dit abonnement niet per se nodig om Plex te gebruiken, al krijg je een aantal extra’s, zoals Kodi-ondersteuning, meer afspeelmogelijkheden voor muziek (zoals toevoeging van songteksten) en toegang tot de cloud.

Een week geleden kwam Plex ook al met een update voor gebruikers. Toen werd de fotofunctie onder handen genomen met een betere en snellere interface. Ook werken de foto’s nu met automatische fototags, wat betekent dat software herkent wat er op jouw plaatjes te zien is, zodat je er met specifieke termen naar kunt zoeken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen