Plex kondigt update aan, brengt onder meer fotoherkenning

Rutger Otto
24 november 2016, 12:22
2 min leestijd
Plex kondigt update aan, brengt onder meer fotoherkenning

De populaire mediadienst Plex komt met een update om foto’s beter te beheren. De interface wordt beter, de dienst wordt sneller en er komen automatische fototags.

Lees verder na de advertentie.

Plex foto-update

De foto-afdeling van Plex wordt flink onder handen genomen om plaatjes beter te managen. Dat is nodig, staat op het blog van Plex, want ‘hoe graven we nog een weg naar buiten onder die enorme stapel digitale foto’s?’

Om te beginnen is het ontwerp van de web-app vernieuwd. Persoonlijke foto’s en video’s die je met de iPhone hebt gemaakt, komen bij elkaar te staan in één bibliotheek. Daar worden ze met grote previews getoond. Het importeren van de plaatjes gaat na de update drie keer sneller dan voorheen, belooft Plex.

plex foto-update

Automatische fototags

De belangrijkste vernieuwing in het categoriseren van foto’s zijn automatische tags. “We wilden mensen helpen om hun fotobibliotheek te begrijpen”, schrijft Plex. “Daarom kunnen Plex Pass-abonnees vanaf nu hun foto’s automatisch laten taggen.” De dienst maakt daarvoor gebruik van machine learning-technologie die onderwerpen op foto’s herkent. Zo kun je zoeken naar ‘kitten’ of ‘puppy’ en Plex zoekt dan naar foto’s waarop die termen zijn gevonden. Je hoeft daar zelf geen tags voor in te voeren. Als je een foto bekijkt, biedt de web-app voortaan ook gerelateerde foto’s aan de zijkant. Dat doet de dienst op basis van tags.

Met de aankondiging gaat Plex mee met de trends van fotoherkenning. Google herkent ook onderwerpen op plaatjes in zijn Foto’s-app en ook Apple zet stappen in die richting om foto’s beter automatisch te kunnen bundelen. Op die manier moeten ook digitale kiekjes die je met de iPhone hebt genomen beter te doorzoeken worden.

Plex downloaden

Plex is een mediaspeler voor verschillende apparaten. Zo is er een iOS-app die je in verbinding kunt brengen met de web-app. Daarmee kun je bijvoorbeeld lokale bestanden van je pc naar de iPhone streamen. Ook heeft Plex Chromecast-ondersteuning, zodat je video’s naar de tv kunt sturen.

Plex: Movies, TV, Music & More

Plex Inc.

Gratis via App Store
Bron: Plex
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen