De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Populaire streamingdienst Plex komt naar nieuwe Apple TV

Rutger Otto
13 september 2015, 13:01
2 min leestijd
Populaire streamingdienst Plex komt naar nieuwe Apple TV

Eén van de bekendste streamingdiensten mag niet ontbreken als app op de nieuwe Apple TV. Plex heeft al aangegeven aan een app voor de Apple TV te werken.

Lees verder na de advertentie.

Plex Apple TV-app in aantocht

Als we Apple-ceo Tim Cook moeten geloven, zijn apps ‘de toekomst van tv’. De nieuwe Apple TV is niet langer een hobby-project, maar is de eerste stap van het Amerikaanse bedrijf richting een kleine revolutie. Dat begint met apps, later zou je er volgens geruchten ook een kabelabonnement mee kunnen afsluiten, zodat je er ook gewoon ‘ouderwets’ tv mee kunt kijken.

Maar apps zijn dus erg belangrijk voor de nieuwe settopbox. Logischerwijs komen er apps voor diensten als Netflix en sportaanbieders, maar ook Plex stapt aan boord. “We zijn heel blij om onze diensten via Apple TV aan te kunnen bieden”, schrijft mede-oprichter Scott Olechowski aan ITWorld. “Veel mensen hebben er om gevraagd en eindelijk kunnen we eraan werken. Wij willen het, onze gebruikers willen het. Nu is het wachten op tvOS bèta-informatie voor ontwikkelaars, zodat we ermee aan de slag kunnen.”

apple tv

Plex op tv

Op de huidige Apple TV is een verbinding met Plex niet mogelijk zonder jailbreak. Met de nieuwe Apple TV en zijn app-ondersteuning kan dat straks wel gewoon. Volgens Olechowski gebruikt Plex dezelfde API als op de iPhone en iPad, waardoor het gemakkelijker is om de bestaande app naar Apple TV te poorten. Er is nog geen releasedatum voor de app, maar dat Plex verder kan bouwen op bestaande apps, maakt dat de komst in principe niet lang op zich hoeft te laten wachten.

Plex is al actief op een groot scala aan apparaten. Niet alleen op iPhone en iPad (wat in combinatie met Chromecast bijvoorbeeld wel werkt), maar bijvoorbeeld ook op de PlayStation 4 of in de webbrowser. Via Plex kun je videobestanden van je computer naar andere apparaten laten streamen via een online verbinding.

Nieuwe Apple TV

De nieuwe Apple TV komt eind oktober in de winkels. Hij kost 149 dollar voor het 32GB-model en 199 dollar voor het 64GB-model. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, wel is duidelijk dat Siri-ondersteuning hier bij release niet meteen werkt.

Lees meer over Apple TV

Via: ITWorld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu