Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Met deze app speel je PlayStation-games op je iPhone en iPad

Maurice Snijders
15 mei 2024, 13:30
2 min leestijd
Met deze app speel je PlayStation-games op je iPhone en iPad

Na wijzigingen in de richtlijnen van de App Store in de EU verschijnen er nu game-emulators. Dat is goed nieuws, want nu kun je PlayStation-games spelen op je iPhone en iPad!

Lees verder na de advertentie.

Zo speel je PlayStation-games op je iPhone

Eerder verscheen in de alternatieve App Store AltStore PAL al de populaire app Delta, een emulator voor NES, SNES, Nintendo 64, Game Boy, Game Boy Advance en Nintendo DS. Nu is er Gamma, een nieuwe PlayStation-emulator die verkrijgbaar is in de iOS App Store voor iPhone en iPad.

Gamma werd ontwikkeld door ZodTTD, dat al lang bekendstaat om het maken van apps en emulators voor gejailbreakte iPhones. Zelfs Delta-ontwikkelaar Riley Testut is erg te spreken over ZodTTD en geeft aan dat hij eerder al een van ZodTTD’s emulators heeft gebruikt als basis voor de eerste versie van GBA4iOS. Wil je PlayStation-games spelen op je iPhone? Bekijk dan deze app:

Gamma - PS 1 Game Emulator

ZODTTD LLC

Gratis via App Store

De nieuwe emulator is alleen compatibel met PlayStation 1-games, dus het gaat niet lukken om games van de PS2 of nieuwer te spelen. Je kunt nu in elk geval wel klassieke en iconische PlayStation-games zoals Gran Turismo en Crash Bandicoot spelen op je iPhone en iPad. Simpelweg door een app te downloaden.

PlayStation-games

Geen games inbegrepen

Met Gamma kun je de PlayStation-games op je iPhone ieder moment opslaan en laden, en ook je voortgang synchroniseren met een clouddienst. De emulator ondersteunt ook MFi-spelcontrollers en aangepaste skins voor spelers die touch-bediening gebruiken. De emulator werkt voor de meeste games in elk geval op de iPhone 15 Pro Max en M2 iPad Pro. Er doen zich hoogstens een paar foutjes voor in de audio.

Er worden bij Gamma logischerwijs geen PlayStation-games voor de iPhone of iPad meegeleverd. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van de ROM van de games die je wilt spelen. Die zijn er op een hoop websites te vinden, maar het is wel grijs gebied qua legaliteit. Daarom linken we ook niet naar een site. Maar als je googlet op ‘PS1 Roms’ dan kom je veel sites tegen. Gamma zelf is overigens gratis verkrijgbaar in de App Store en vereist een iPhone of iPad met iOS 15 of hoger.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: 9to5mac
Bronnen afbeeldingen: 9to5mac, macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu