Apple schrijft laatste plastic MacBook af, geen reparaties meer

Rutger Otto
2 mei 2017, 12:17
2 min leestijd
Apple schrijft laatste plastic MacBook af, geen reparaties meer

Voor jarenoude Apple-apparaten zijn op den duur geen reparaties meer mogelijk. De plastic 13-inch MacBook is nu als verouderd bestempeld, evenals enkele Pro-modellen.

Lees verder na de advertentie.

Plastic MacBook is nu te oud

Zo nu en dan updatet Apple zijn lijst met ‘oude en verouderde producten’ op de website. Hier staan apparaten op die al langer dan vijf jaar niet meer worden gemaakt. Voor deze hardware is de service beëindigd, ze worden niet meer door Apple ondersteund en kunnen niet meer worden gerepareerd als ze stuk gaan.

Lijst met afgeschreven producten

De laatste plastic MacBook is nu aan de lijst van verouderde apparaten toegevoegd, evenals enkele andere MacBook Pro’s. Het gaat om deze modellen:

  • MacBook (13-inch, midden 2010)
  • MacBook Pro (13-inch, midden 2009)
  • MacBook Pro (15-inch, 2.53GHz, midden 2009)
  • MacBook Pro (15-inch, midden 2009)

De 13-inch MacBook was het laatste model met een plastic behuizing die nog niet verouderd was. Dit model werd voor het eerst in 2009 uitgebracht in het zwart en wit. De MacBook werd slechts twee jaar verkocht. In 2011 stopte Apple met de verkoop omdat de MacBook Air verscheen, die sindsdien (met updates) niet meer uit de Apple Store is verdwenen.

Oud en verouderd

Op zijn website maakt Apple onderscheid tussen oude en verouderde producten. Oude producten zijn apparaten die tussen de vijf en zeven jaar niet meer gemaakt worden. Daarvoor is geen onderhoud meer mogelijk, behalve voor producten die in Turkije of Californië zijn verkocht. Verouderde producten zijn producten die al langer dan zeven jaar niet meer worden gemaakt. Hiervoor zijn de reparaties wereldwijd stopgezet, ongeacht de koopdatum.

Eind vorig jaar werden er ook al MacBooks toegevoegd aan de lijst. Het ging toen om de 15- en 17-inch MacBook Pro’s uit 2011. Waarschijnlijk schrijft Apple over niet al te lange tijd ook weer iPhones en iPads af. Daarvoor komen bijvoorbeeld de iPhone 4S (2011) en de iPad 2 (2011) in aanmerking.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen