De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Parijse kunstenaar maakt fraaie plantenbakken van oude Macs

Rutger Otto
27 november 2016, 13:21
2 min leestijd
Parijse kunstenaar maakt fraaie plantenbakken van oude Macs

Het is zonde om oude Macs weg te gooien als je er ook prachtige kunstwerkjes mee kunt maken. Dat bewijst de Parijse Christophe Guinet met zijn ‘Plant Your Mac’-fotoserie.

Lees verder na de advertentie.

Plant Your Mac

Technologie en apparaten verouderen razendsnel. De kringloopwinkels staan vol met ‘oude rommel’ waar je een jaar of 20 nog duizend gulden voor betaalde. Hoewel de apparaten misschien niet meer aan de huidige standaarden voldoen, zijn ze esthetisch nog niet altijd verloren. Apple bracht recent een boek uit met foto’s over productontwerp dat met name de (uiterlijke) schoonheid van computers laat zien. Soms van wel twintig jaar oud.

De kunstenaar Christophe Guinet, ook bekend als Monsieur Plant, maakte een fotoserie waarvoor hij oude apparaten van Apple combineerde met planten – zijn handelsmerk. Dat levert enorm mooie plaatjes op, zoals onderstaande foto van een Macintosh Classic uit 1990 waar een bonsaiboompje uit groeit.

plant your mac
Foto: Christophe Guinet – Monsieur Plant

Herinnering aan de natuur

“Het project Plant Your Mac zat al een tijdje in mijn hoofd”, zegt Guinet tegen iPhoned. “Ik werkte bij een creatief bureau waar iedereen de hele dag voor zijn Mac zat. Toen realiseerde ik me dat we de realiteit buiten onze machines soms vergeten. Dit project is voor mij een manier om mensen eraan te herinneren dat de natuur bestaat… Laten we dat niet vergeten door technologie.”

De planten en Macs vormen samen fraaie kunststukjes. Het heeft wat weg van spooksteden die weer door de natuur zijn geclaimd, maar Guinet is heel secuur te werk gegaan. Elk model uit het project is aangepast op de behoeften van de planten, zoals bewatering en de ondergrond.

plant your mac
Foto: Christophe Guinet – Monsieur Plant

‘We verwoesten de planeet’

Op de vraag waarom computers en planten zo goed samen gaan, heeft Guinet een duidelijk antwoord, waarbij ook de diepere boodschap van het project duidelijk wordt. “Er is op dit moment een rage rondom planten aan de gang”, zegt hij. “Dat komt omdat we realiseren dat onze industrialisatie de planeet verwoest. Vandaar dat we meer aangetrokken worden tot de schoonheid van planten en tuinieren.”

Bekijk meer van de Plant Your Mac-serie op de website van Monsieur Plant.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu