De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple maakt eigen reality-serie: ‘Planet of the Apps’

Thomas Haenen
13 juli 2016, 15:32
2 min leestijd
Apple maakt eigen reality-serie: ‘Planet of the Apps’

Apple begint binnenkort met de opnames van ‘Planet of the Apps’, een reality-serie die in samenwerking met productiebedrijf Propagate wordt ontwikkeld. App-ontwikkelaars die hun verhaal willen delen kunnen nu contact opnemen met het bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV-serie

planet-of-the-apps

Jammer voor Nederlandse ontwikkelaars: Apple en Propagate zijn voorlopig enkel op zoek naar Amerikaanse app-makers. Verder moeten ze minimaal 18 jaar zijn, en uiterlijk halverwege oktober een bruikbare app gebouwd hebben. Vermoedelijk worden rond die tijd de opnames gestart. Geïnteresseerden moeten zich uiterlijk 26 augustus aanmelden via de site van de producent.

Planet of the Apps wordt een reality-serie waarin ontwikkelaars laten zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van een app. Het lijkt een documentaire-achtige blik te worden op de mensen achter de duizenden applicaties in de App Store. “We willen verhalen vertellen over hoe apps bedacht en ontwikkeld worden,” aldus Ben Silverman, een van de executive producers achter de serie. Verschillende grote namen zijn bij de productie betrokken. Will.i.am, de artiest bekend van de Black Eyed Peas, zou de serie produceren en mogelijk ook presenteren.

In welke vorm Planet of the Apps uiteindelijk wordt uitgebracht is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk wordt de serie later dit jaar beschikbaar gemaakt via de iTunes Store, maar of daarvoor betaald moet worden is nog onbekend. Eerdere producties van Apple werden doorgaans gratis verspreid onder betalende gebruikers van Apple Music.

Geen alternatief voor Netflix en HBO

Apple is langzaam maar zeker een divers eigen aanbod van tv-series aan het ontwikkelen. Dit voorjaar verscheen een serie over lokale muziek gemaakt met Vice, en het bedrijf zou ook een autobiografische dramaserie over het leven van Dr. Dre produceren. De iPhone-maker ontkende eerder dit jaar geruchten dat het op termijn een concurrent wil zijn van streamingdiensten als Netflix en HBO Go; vooralsnog zullen de series gewoon los aangeboden worden via de iTunes Store.

Lees het laatste nieuws over de App Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu