Apple toont eerste trailer voor tv-serie Planet of the Apps

Rutger Otto
14 februari 2017, 9:09
2 min leestijd
Apple toont eerste trailer voor tv-serie Planet of the Apps

Topman Eddy Cue sprak op Code Conference over de eerste tv-serie van Apple Music: Planet of the Apps. Ook een trailer werd getoond.

Lees verder na de advertentie.

Planet of the Apps trailer

Eddy Cue was te gast op de conferentie van Recode, waar hij samen met Planet of the Apps-producer Ben Silverman werd geïnterviewd. Op het podium toonden ze de eerste beelden van Apples tv-serie. Planet of the Apps is deze lente exclusief via Apple Music te zien. Apple publiceerde de trailer ook op YouTube, bekijk het voorproefje hieronder.

Planet of the Apps is in wezen een talentenjacht zoals The Voice en Idols, maar in dit geval draait het allemaal om ontwikkelaars. Zij doen een letterlijke ‘elevator pitch’ voor een vierkoppige jury, want terwijl ze een roltrap afkomen leggen ze het idee van hun eigen app uit. Ondertussen veegt de jury op een scherm naar links of rechts, waarmee ze bepalen of ze het idee goed genoeg vinden. De ontwikkelaar kiest vervolgens zelf bij welke overgebleven entrepreneur hij of zij zich aansluit.

Als er teams zijn gemaakt, gaan de ontwikkelaars een nieuw traject in. Ze krijgen dan advies van ontwikkelaars bij grote bedrijven zoals Uber. Uiteindelijk moet het app-idee goed genoeg uitgewerkt zijn voor een pitch bij Lightspeed Venture Partners, van wie ze een mogelijke investering krijgen.

planet of the apps

Exclusief voor Apple Music

Producer Ben Silverman zegt dat Apple niet de eerste keuze was voor de show, de serie maakte eerst een rondje langs grote netwerken, waar ‘veel interesse was’. Het was echter Will.I.Am (tevens jurylid in het programma) die de show aan Jimmy Iovine liet zien tijdens een meeting met Apple. Dat bedrijf haalde de serie uiteindelijk binnen. Silverman denkt dat Apples invloed dé reden is dat Planet of the Apps kan slagen. Zonder het bedrijf zouden beroemde ontwikkelaars en sterren zoals Jessica Alba en Gwyneth Paltrow misschien niet aan boord zijn geweest.

Om Planet of the Apps te kijken, zul je wel een Apple Music-account moeten hebben. “Wij zien een kans om iets unieks met Apple Music en series te doen”, zegt Eddy Cue. “Dit zijn dingen die niemand anders doet.” Volgens Cue hoeven shows op de muziekdienst niet per se over muziek te gaan, net zoals series op MTV niet altijd over muziek gaan.

Meer Apple-series

Cue zegt in de toekomst meer originele series voor Apple Music te willen maken, maar dat Apple nog zoekt naar de juiste aanpak. Planet of the Apps is helemaal reclamevrij te bekijken. Hoewel dat in de toekomst kan veranderen bij nieuwe Apple-producties, weet Cue niet hoeveel mensen advertenties bekijken als ze een serie volgen. Hij zegt dat veel mensen juist series huren en kopen om reclames te omzeilen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Thema: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen