‘Apple klaar met filmen van Planet of the Apps tv-serie’

Rutger Otto
12 februari 2017, 10:11
2 min leestijd
‘Apple klaar met filmen van Planet of the Apps tv-serie’

De eerste serie van Apple gaat over ontwikkelaars en de apps die ze maken. De opnames voor de documentaire zouden inmiddels zijn afgerond.

Lees verder na de advertentie.

Planet of the Apps

Dat meldt een anonieme bron die zegt betrokken te zijn bij de productie van de serie. Planet of the Apps werd opgenomen in een door Apple gebouwde studio in Hollywood. “Apple zette de set zelf op en bouwde hem na het filmen weer af”, zegt de bron. “Het decor is prachtig en opgezet op een manier die ik niet eerder bij andere shows heb gezien. Het is heel ‘tech chique’, alleen Apple had het zo kunnen doen. Steve Jobs zou er trots op zijn geweest.”

Planet of the Apps is een documentaireserie met een competitief element. In de serie wordt een aantal ontwikkelaars gevolgd die hun eigen apps ontwikkelen binnen de tijd van het programma. De appmakers krijgen in de serie begeleiding van vier influencers en entrepeneurs, dat zijn Gary Vaynerchuk, Gwyneth Paltrow, Will.i.am en Jessica Alba. Het programma zou verder nog een ‘heel bekende presentator’ hebben, maar wie dat is is onduidelijk.

School apps

Competitief

In juli 2016 begon Apple een open casting voor deelnemers aan het programma in San Francisco, Austin, New York en Los Angeles. De selectie daarvan was in november. In totaal werden ruim 100.000 apps ingediend voor de show, waarvan er 100 overbleven om te filmen, zegt de bron. De ontwikkelaars moesten hun idee komen pitchen op een ‘unieke manier’. Ze staan dus niet zomaar tegenover een jury, zoals in bekende talentenshows van tv.

Apple hoopt van de apps van finalisten echte hits te maken in de App Store. De tien deelnemers die in de finale overblijven krijgen niet alleen een prominente plek in de appwinkel als de serie eindigt, maar ontvangen ook tot 10 miljoen dollar aan investeringen.

Apple Music

Het is nog niet duidelijk wanneer Planet of the Apps te zien is. Waarschijnlijk is de serie via Apple Music te bekijken. Later worden daar ook andere programma’s op uitgezonden, zoals Carpool Karaoke en Vital Signs. Met dit soort eigen producties zou Apple zijn muziekdienst willen promoten om het aantrekkelijker te maken voor klanten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen