Dit kun je doen tegen een plakkerige digitale kroon van de Apple Watch

Rutger Otto
1 mei 2015, 12:17
2 min leestijd
Dit kun je doen tegen een plakkerige digitale kroon van de Apple Watch

De eerste kinderziektes van de Apple Watch duiken langzaamaan op. Na problemen met tatoeages, melden sommige gebruikers dat de digitale kroon wat stroperig draait.

Lees verder na de advertentie.

Plakkerige digitale kroon

Op het forum van Apple zijn verschillende mensen die problemen met de digitale kroon rapporteren. Hij zou vast zitten of moeilijk te draaien zijn. Sommige gebruikers hebben gezegd dat de kroon wat plakkerig voelt, waardoor hij even blijft haken voordat hij weer goed gedraaid kan worden. Anderen melden dat de digitale kroon constant moeite heeft met draaien.

Gebruikers speculeren online wat de oorzaak is van het probleem. De één denkt dat het komt omdat er zweet in de digitale kroon komt, maar niet iedereen met de problemen gebruikt de Watch om te sporten. De meest getroffen apparaten lijken Sport-modellen te zijn, hoewel enkele gebruikers van de stalen Apple Watch ook problemen ondervinden.

apple watch bestellen

Oplossing van Apple

Apple heeft een hulppagina online gezet, waarin problemen met de digitale kroon worden behandeld. Volgens Apple kan de digitale kroon minder goed werken doordat er vuil tussen de kroon en de behuizing komt te zitten. “Als de digitale kroon niet gemakkelijk draait of als je Apple Watch niet reageert door een druk op de knop, volg dan onderstaande stappen.”

  1. Apple biedt het volgende stappenplan:
  2. Zet de Apple Watch uit en haal hem van de lader.
  3. Heb je een leren band, haal ‘m dan van de Apple Watch.
  4. Hou de digitale kroon onder een licht stromende kraan met warm water voor 10 tot 15 seconden. Gebruik geen zeep of andere schoonmaakmiddelen.
  5. Blijf tijdens het schoonmaken aan de kroon draaien en druk hem herhaaldelijk in.
  6. Droog de Apple Watch met een niet schurende, pluisvrije reinigingsdoek.

Werkt niet altijd

Niet alle gebruikers die het stappenplan van Apple hebben doorlopen zijn even tevreden met het resultaat. Bij sommigen blijft de kroon stroperig draaien, bij anderen is het slechts een tijdelijke oplossing. Als er problemen blijven, kun je het beste naar de Apple Store gaan. Daar wordt de Watch waarschijnlijk ter reparatie opgestuurd of je krijgt een vervangend exemplaar (waar je overigens wel een tijdje op moet wachten).

Lees meer over de Apple Watch

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu