Piraterij op de iPhone?

Redactie
18 maart 2010, 19:58
1 min leestijd
Piraterij op de iPhone?

De meeste iPhone spelletjes variëren in prijs van gratis tot €5,49. Relatief niet duur voor een game aangezien een andere handheld game al gauw €40 euro kan kosten. Veel consoles zijn te hacken en veel van de gameconsoles zijn dan ook gehackt omdat de prijzen van games hoog liggen. De prijzen in de App Store zijn niet erg hoog. Af en toe zit er een uitschieter bij naar boven van €7,99 maar dan is het relatief nog steeds goedkoop. Zullen de games dan ook illegaal op de devices gezet worden? Het antwoord is helaas: ‘ja’.

Bekend is dat een iPhone of iPod Touch te jailbreaken is. Je kan games van internet illegaal downloaden en ze door een tweak te installeren op je iPhone te synchroniseren met je iPhone. De makers van de websites waar de games te downloaden zijn, zeggen dat ze de website hebben gemaakt zodat de games getest kunnen worden voordat je ze koopt. De bedoeling is dat als je het leuk vind dat je de game dan verwijderd en koopt in de App Store. Veel gebruikers doen dat niet en houden de illegale versie op het device geïnstalleerd.

Op de eerste dag van Rally Master Pro bestond 95% van de downloads uit illegale versies. Bij de game Orbital was dit 80% in de eerste week. Hoe langer de game bestaat hoe minder het lijkt te worden. In de tweede week van Orbital was het nog slechts 24%. Als dit zo doorgaat kan het voor de ontwikkelaars niet meer uit en gaan ze helaas failliet.

Bron: Frankwatching

Lees verder na de advertentie.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen