Pioneer toont geüpdatet infotainmentsysteem, biedt CarPlay in elke auto
Gijs Ettes

Stel je hebt geen nieuwe Volvo, Mercedes of Honda besteld, maar je wilt toch gebruikmaken van CarPlay, wat doe je dan? Op deze vraag lijkt Pioneer met zijn reeks NEX-infotainmentsystemen het antwoord te hebben. Wanneer je je iPhone hiermee koppelt, wordt CarPlay automatisch gestart en kun je gebruikmaken van alle voordelen van iOS in de auto.

Pioneer infotainmentsysteemCarPlay werkt met de laatste infotainmentsystemen van Pioneer en elke iPhone die is voorzien van een Lightning-connector. In de foto’s hiernaast is de AVH-8000NEX van Pioneer te zien, een behoorlijk prijzige (1400 dollar) boordcomputer die in principe in elke auto is in te bouwen. Hij laat je de functies van je iPhone op een intuïtieve manier gebruiken, zonder dat je al teveel wordt afgeleid. Het infotainmentsysteem wordt op korte termijn middels een update voorzien van CarPlay-ondersteuning.

Pioneer carplaySiri maakt een belangrijk onderdeel uit van CarPlay. De digitale assistent helpt je bij het doorspitten van contacten, het lezen van inkomende berichten en het beantwoorden van telefoontjes en andere meldingen. De navigatie die wordt geboden, is volledig gesproken. Daarnaast bevat de muziekspeler ondersteuning voor mp3′s, podcasts, audioboeken, iTunes Radio en apps van derde partijen zoals Spotify en iHeartRadio.

Lees het laatste CarPlay nieuws

Meer weten over CarPlay? Check dan hieronder de laatste nieuwsberichten.

(Via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.