Pioneer stoomt infotainmentsystemen klaar voor CarPlay

Gijs Ettes
15 april 2014, 17:36
1 min leestijd
Pioneer stoomt infotainmentsystemen klaar voor CarPlay

Elektronicafabrikant Pioneer heeft aangegeven een van de eerste partijen te zijn die CarPlay gaat implementeren in de infotainmentsystemen die het aanbiedt. Deze zomer zullen alvast vijf systemen worden voorzien van een update die iOS in de auto mogelijk maakt, zonder dat je een geheel nieuwe bolide hoeft aan te schaffen met een geïntegreerd mediasysteem. De apparaten van Pioneer zijn immers ook achteraf in te bouwen.

Lees verder na de advertentie.

Apple heeft bevestigd dat Pioneer zijn infotainmentsystemen gaat updaten voor gebruik met CarPlay, maar laat nog in het midden welke fabrikanten volgen. Via deze link lees je meer over hoe CarPlay eruit ziet op de systemen van Pioneer.

Eerder gaven enkele elektronicafabrikanten (waaronder Pioneer, Garmin en Caliber) aan na te denken over de mogelijkheid om CarPlay in nieuwe en bestaande systemen te integreren. De heersende gedachte bij de bedrijven is dat ze CarPlay eerder zullen omarmen, dan uit de weg zullen gaan. In het geval van Pioneer is dat eerste dus nu het geval.

Net als Pioneer maakt Caliber navigatie- en audiosystemen die later in auto’s ingebouwd kunnen worden. Bij de afdeling in Wijk en Aalburg fronsden ze de wenkbrauwen bij het horen van CarPlay. “Ik heb er eerlijk gezegd nog niets van gezien”, bekent een voorlichter. “Of ik me zorgen maak? Nee hoor. Caliber is een gevestigde naam en zal op het gebied van navigatie heus niet voorbijgestreefd worden. Daarnaast maken we al jarenlang audiosystemen die compatibel zijn met de iPhone.”

Lees het laatste CarPlay nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu