Pinterest-updates maken het gemakkelijker om producten te vinden

Rutger Otto
9 februari 2017, 15:19
1 min leestijd
Pinterest-updates maken het gemakkelijker om producten te vinden

Pinterest is een uitstekende app om te ‘windowshoppen’. De app maakt het voortaan nog simpeler om geziene artikelen meteen aan te schaffen.

Lees verder na de advertentie.

Pinterest-updates

Prikbord-app Pinterest rolt een nieuwe functie uit genaamd ‘Shop the Look’. Gebruikers kunnen daarmee op verschillende artikelen in één foto tikken om ze aan te schaffen, alsof je door een digitale modefolder bladert. De items zijn direct te bestellen en als ze niet te koop zijn, worden gebruikers op gelijksoortige artikelen gewezen die wel meteen via het Pinterest-platform te koop zijn.

Merken kunnen hun producten zelf taggen of Pinterest-medewerkers doen het voor hen. Op die manier worden items in foto’s klikbaar. Bedrijven konden al eerder pins kopen waarmee gebruikers via het platform konden bestellen, maar er was een limiet van één product per plaatje. Nu kunnen merken in essentie meerdere producten adverteren in één pin.

Producten vinden met Lens

Naast deze update kondigde PInterest andere vernieuwingen aan. De belangrijkste daarvan is ‘Lens’. Met deze functie uploaden gebruikers een foto naar Pinterest. Het platform zoekt er dan producten bij. Maak je bijvoorbeeld een foto van een stoel, dan probeert de app die stoel te zoeken of stoelen te tonen die er op lijken. Vervolgens zou je die stoel dan via Pinterest kunnen kopen.

Platform voor online shoppers

Pinterest probeert steeds meer een app voor online shoppers te worden met dit soort updates. Niet alleen kan het platform zo geld verdienen door merken te laten adverteren, voor gebruikers wordt het simpeler om producten te vinden en te kopen. De vraag is of we in Nederland ook van de nieuwe functies gebruik kunnen gaan maken. Pinterest kun je hieronder downloaden via de link naar de App Store.

Pinterest

Pinterest

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen