Pinterest koopt lees-app Instapaper

Erwin Vogelaar
24 augustus 2016, 10:30
2 min leestijd
Pinterest koopt lees-app Instapaper

Pinterest heeft de fijne lees-app Instapaper gekocht. Het team achter de app zal nu werken aan zowel Pinterest als Instapaper.

Lees verder na de advertentie.

Pinterest koopt Instapaper

Pinterest heeft het team achter lees-app Instapaper gekocht. De app zal gewoon als losse app blijven bestaan, maar het team gaat nu voornamelijk werken aan Pinterest. De twee partijen passen goed bij elkaar, omdat beide diensten draaien om het bewaren van dingen die je online tegenkomt. In Instapaper bewaar je artikelen om te later te lezen, terwijl je in Pinterest plaatjes bewaart om op borden te plaatsen. Pinterest wil echter groeien en daar komen aankopen zoals Instapaper bij om de hoek kijken.

pinterest koopt instapaper

Instapaper was een van de eerste bookmark-apps. De app heeft zijn populariteit lang vast weten te houden, maar inmiddels gaat het wat moeilijker door de concurrentie van soortelijke diensten zoals Pocket. Vanuit het team van Instapaper gedacht is de aankoop dus logisch op dit moment. Naast het werken aan Pinterest, zal het team ook nog updates voor Instapaper maken. We verwachten deze updates nu echter nog minder vaak dan als het geval was. Instapaper heeft afgelopen maart een flinke update gehad, met een stapel nieuwe functies. Zo is snellezen toegevoegd, kun je sneller artikelen opslaan en tekst delen op Twitter.

Pinterest heeft grote plannen om te groeien. Zo is het afgelopen jaren belangrijk geworden dat je de objecten die op borden geplaatst worden direct kunt kopen. Pinterest werkt zelfs aan een functie waarbij je een foto kunt maken van een object in je omgeving, waarna je direct naar online winkels gestuurd wordt waar je dit product kunt kopen. Ook werkt Pinterest steeds meer met video in plaats van enkel afbeeldingen. Afgelopen Afgelopen juni heeft Pinterest nog toetsenbordmaker Fleksy overgenomen. Ook Fleksy blijft als losse app bestaan terwijl het team aan de slag is gegaan om Pinterest te verbeteren.

Lees het laatste nieuws over Pinterest

Bron: TechCrunch
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen