Pieceable Viewer: iPhone-applicaties gebruiken in de browser

Redactie
12 april 2011, 16:05
1 min leestijd
Pieceable Viewer: iPhone-applicaties gebruiken in de browser

Sinds vandaag heeft het jonge bedrijf Pieceable Pieceable Viewer uitgebracht. Met Pieceable Viewer kunnen ontwikkelaars applicaties delen met hun klanten via het internet. De klant kan de applicatie dan direct in de browser gebruiken. Zo lang de app werkt in de iPhone simulator in Xcode moet hij ook werken in de browser op de website van Pieceable.

Hierdoor hoeft de ontwikkelaar geen rekening te houden met een maximaal aantal testers en is er ook geen rompslomp met UDID’s. Het vervangt de UDID’s met het testen natuurlijk niet helemaal, want de applicaties kunnen nu niet gebruikt worden op het apparaat zelf. De apps zijn in de browser te gebruiken met Flash, dus op de iPhone zelf ben je nog echt een UDID nodig. Tevens zal het ook beter werken.

De kosten voor Pieceable zijn vrij hoog. Zeker als je maar af en toe een app maakt, maar dan zul je hem ook niet met veel mensen tegelijk hoeven te delen. De prijs varieert van gratis tot $60 per maand.

Binnenkort wordt iPad- en Android-support toegevoegd en zullen apps die gemaakt zijn met Open GL meer ondersteuning krijgen.

Meer info: Pieceable Viewer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's