De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Photoshop krijgt Touch Bar-ondersteuning op MacBook Pro

Erwin Vogelaar
13 december 2016, 20:47
2 min leestijd
Photoshop krijgt Touch Bar-ondersteuning op MacBook Pro

Goed nieuws voor alle creatievelingen, want met de Photoshop Touch Bar-ondersteuning voor de MacBook Pro staan de belangrijkste tools altijd in beeld.

Lees verder na de advertentie.

Photoshop Touch Bar

Als je regelmatig Photoshop gebruikt, dan weet je alle functies wel te vinden. Toch kan de interface makkelijker en sneller. Daarom is Photoshop 2017 nu geüpdatet met Touch Bar-ondersteuning, zodat de tools die je nodig hebt altijd in handbereik zijn.

De Touch Bar wordt in drie verschillende modi gebruikt. Hier kun je tussen wisselen door op op de wisselknop te drukken. Layer Properties is de standaard modus, waarmee je uiteraard met lagen kunt werken. De Brushes-modus geeft je alle mogelijkheden om met een penseel aan de slag te gaan. De laatste Favorites-modus geeft je ruimte om jouw favoriete besturingen toe te voegen.

photoshop touch bar

Naast bovenstaande modi, zal de Touch Bar ook contextgevoelige mogelijkheden geven. Dit hangt vanaf waar je op dat moment mee werkt in het programma. Als je bijvoorbeeld met tekst bezig bent of een afbeelding transformeert, dan verschijnen er een OK- en Cancel-knop op de Touch Bar. Je kunt in Photoshop tevens naar ‘View > Customize Touch Bar’ gaan, om andere commando’s op de balk te plaatsen.

macOS 10.12.2

Apple rolt op dit moment tevens macOS 10.12.2 uit. Deze kleine update repareert voornamelijk wat kleine bugs. Onderdeel van de update is ook dat je nu screenshots kunt maken van de Touch Bar. Dit kan met de Grab-app, of door Cmd-Shift-6 te gebruiken. Andere verbeteringen zijn dat het grafische probleem met flikkerende schaakbordpatronen is opgelost en dat de audiokwaliteit is verbeterd als je Siri en FaceTime gebruikt met een bluetooth-koptelefoon.

Ook heeft Apple de accu-indicator verwijderd, omdat deze niet zou kloppen. Hierdoor krijgt Apple veel klachten binnen van gebruikers die stellen maar een korte accuduur te hebben, terwijl de accu, volgens onderzoek van Apple, in de praktijk wel gewoon moet werken.

Bronnen: MacRumors, TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen