Facebook test gezichtsherkenning in Messenger-app

Rutger Otto
10 november 2015, 10:27
2 min leestijd
Facebook test gezichtsherkenning in Messenger-app

Afhankelijk van hoe je er tegenover staat, is de nieuwe functie van Facebook Messenger óf heel handig, óf behoorlijk eng. Maak je een foto van vrienden, dan herkent Facebook direct wie het zijn.

Lees verder na de advertentie.

Photo Magic

Facebook is in Australië begonnen met het testen van een nieuwe functie voor Messenger. Hiermee kunnen gebruikers Facebook toestemming geven om in de Foto’s-app te kijken. Als de dienst tussen de foto’s vrienden herkent, geeft het een suggestie om de plaatjes via Messenger te delen met de betreffende persoon.

De functie heet Photo Magic en maakt gebruik van Facebooks tag-suggesties. Laat duidelijk zijn dat Facebook al lang weet hoe je vrienden eruit zien, als je ze regelmatig hebt getagd. Op die manier kan het sociale netwerk door je foto’s bladeren en kijken of het vrienden herkent. Als dat zo is, stuurt Facebook je een pushnotificatie met de vraag of je de foto met die persoon wil delen.

photo magic k

Notificaties

Volgens Facebook hoef je niet bang te zijn dat deze aanpak resulteert in een stroom aan notificaties. Facebook zegt te werken aan de juiste balans voor wanneer het je wel en geen update moet sturen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om Photo Magic helemaal uit te schakelen.

Momenteel is Photo Magic in Australië al uitgerold onder Android-gebruikers, iOS volgt binnenkort. Wanneer de functie wereldwijd beschikbaar komt, is op dit moment nog niet bekend.

Foto’s scannen

Veel gebruikers zullen het wellicht een nare gedachte vinden dat Facebook straks écht al je foto’s kan scannen, ook als je ze nog niet hebt geüpload. Anderzijds zal het voor mensen juist handig of prettig zijn om oude foto’s met vrienden weer eens terug te zien. De bedoeling van Facebook is waarschijnlijk dat je deze foto’s deelt onder het mom van: weet je dit nog? Facebook zal je foto’s niet constant scannen. Op iOS zal het regelmatig scannen voor nieuwe foto’s.

Lees meer over Facebook Messenger

Bron: BuzzFeed
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu