‘Phosphorus: nieuwe iPhone 6 chip vervangt M7-processor’
Gijs Ettes

In de iPhone 5S maakten we voor het eerst kennis met de M7-chip, een co-processor die in staat is om je activiteiten te tracken. Geruchten gaan dat de chip in de iPhone 6 wordt geüpdatet.

‘iPhone 6 chip heet Phosphorus’

A7 M7 coprocessor

De A7- en M7-processors verschillen enorm in grootte.

De iPhone 6 chip draagt momenteel nog de werktitel Phosphorus en vervangt de M7-co-processor, als we althans documenten van de Chinese Apple-reparateur GeekBar mogen geloven. Welke verbeteringen Phosphorus met zich meebrengt, is nog onbekend. We weten dat iOS 8 zich meer gaat richten op gezondheid met een speciale app (Gezondheid) en een platform voor ontwikkelaars (HealthKit).

Naar verwachting zorgt de nieuwe iPhone 6 chip ervoor dat het toestel beter kan samenwerken met populaire sportarmbanden, fitnesstrackers en sport-apps. Bij de iPhone 5S ontlast de M7-processor momenteel al de A7-chip op het gebied van activiteiten tracken en wellicht doet de Phosphorus (of M8-chip) hier nog een schepje bovenop.

Meer over Gezondheid

gezondheid iphone 6 chipGezondheid is een nieuwe iOS 8-app die bijhoudt hoe het ervoor staat met je gezondheid. De app verzamelt gegevens over je hartslag, verbrande calorieën, bloedsuikerspiegel en cholesterolgehalte en toont deze op een centrale plek, zodat je een medisch paspoort tot je beschikking hebt met alles wat je moet weten over je gezondheid. Je bepaalt zelf wat wordt gemeten en bijgehouden en kan ook je bloedgroep en eventuele allergieën invoeren. Handig voor een bezoek aan het ziekenhuis dus.

HealthKit is een platform voor ontwikkelaars dat ervoor zorgt dat gezondheids- en fitness-apps beter met elkaar samenwerken. Hierbij kun je denken aan een voedings-app die doorgeeft aan een fitness-app hoeveel je gegeten hebt.

Lees meer over de iPhone 6

(Via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.