Phoenix Freeze: Je PC vergrendelen met je iPhone
Redactie

Als je belangrijke informatie op je computer hebt staan wil je natuurlijk niet dat onbevoegden dit lezen of kopiëren. Het is dan dus erg belangrijk dat je je computer vergrendelt als je even wegloopt. Vaak vergeet men dit te doen, en in dit geval kan Phoenix Freeze de oplossing voor de vergeetachtigheid bieden. Dit programma vergrendelt je computer namelijk als je telefoon niet meer in de buurt is.

Hoe werkt Phoenix Freeze?

Phoenix Freeze maakt gebruik van bluetooth. Om Phoenix Freeze te gebruiken heb je dus een computer en een telefoon met bluetooth nodig. Als je het programma opstart moet je een telefoon selecteren uit de lijst met apparaten. Deze lijst met apparaten wordt samengesteld door de bluetooth-chip in de computer. Deze herkent dus meteen welke apparaten er in de buurt zijn.

Als je een apparaat hebt aangewezen, je iPhone bijvoorbeeld, zal de computer zichzelf vergrendelen als deze buiten het bereik van bluetooth-chip komt. Op deze manier is je computer altijd vergrendelt als je even weg bent met je iPhone. Als je weer terug komt bij je computer zal deze vanzelf weer ontgrendelen.

In de onderstaande video is te zien hoe het programma werkt:

De software is te downloaden vanaf de gelijknamige website.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.