Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Philips toont concept van iOS 8 Hue widget

Rutger Otto
6 juni 2014, 8:51
2 min leestijd
Philips toont concept van iOS 8 Hue widget

Het screenshot wat Philips op haar Twitter-account plaatste is slechts een concept, maar geeft een goede indruk van hoe de nieuwe widget-functie van iOS 8 zal gaan werken.

Lees verder na de advertentie.

ios 8 hue klein

Apple presenteerde op de WWDC HomeKit, een samenwerkingsverband met allerlei merken om je huis slimmer te maken. Apparaten als de thermostaat, een stereoset of zelfs een deurslot moeten in de toekomst via je iPhone te besturen zijn. Een prominent onderdeel van HomeKit is ook Philips Hue, de led-lampen van Philips die met een app zijn te dimmen of te verkleuren. Op die manier creëer jij de sfeer die je wilt.

iOS 8 Hue widget

Op het Twitter-account van Philips Hue Dev verscheen een screenshot van iOS 8 Hue. Slechts een concept, maar een veelbelovende voor Hue-gebruikers. In het plaatje is een widget van Hue te zien in het Berichtencentrum, waarmee je op simpele wijze lampen bedient. Je hoeft de app niet eens te openen, maar kiest je ‘licht-scènes’ gewoon via de widget. Je hoeft daarvoor je telefoon niet eens te ontgrendelen. Het plaatje toont de optie om alle lampen in één keer uit te zetten, maar heeft ook drie verschillende scènes om te selecteren.

Als scènes staan in het voorbeeld Sunset, Deep Sea en Kathy. Elk moeten de lampen in huis een andere kleur en dus andere sfeer meegeven. Waarschijnlijk kunnen gebruikers met de komst van iOS 8 en HomeKit zelf hun favoriete licht-scènes instellen en in de widget klaarzetten.

Andere widgets van iOS 8

Apple liet eerder al zien wat er verder met widgets mogelijk is in iOS 8, zoals wedstrijd-uitslagen van ESPN of het bijhouden van eBay-veilingen. De widgets kun je installeren nadat je een app hebt gedownload die de functie ondersteunt. Standaard aanwezig in het Berichtencentrum zijn het dagoverzicht, verkeersinformatie, een kalender, herinneringen, aandelen en het dagoverzicht van morgen.

Lees meer HomeKit nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu